Kom in de Kas op zaterdag 1 en zondag 2 april en ontmoet jouw Groene Liefde!

WESTLAND | Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 en zondag 2 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Westland openen twaalf bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

© rolfvankoppenfotografie

Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren. De inzet van aardwarmte, maatregelen om het gebruik van water te beperken en de kas te voorzien van ledverlichting maakt dat producten milieubewust en duurzaam worden gekweekt. Bezoekers kunnen zien hoe diverse soorten potplanten, perkgoed, bloemen maar ook groenten worden geteeld. Regio Westland loopt op het gebied van energietransitie voorop. Zo is HB Energy BV een clusterbedrijf met 3 Warmte-Kracht-Koppeling installaties (WKK’s) en is energieleverancier van stroom en warmte voor diverse bedrijven.

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen mee doen aan een quiz, kleurwedstrijd, en springen op een springkussen. Ook is er een schminkteam en een clown aanwezig.

© rolfvankoppenfotografie

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Westland nemen twaalf bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Gratis parkeren kan bij Bloemenveiling Royal Flora Holland (Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Bezoekers met een invalidenkaart kunnen zich van tevoren melden via secretariaat.westland@komindekas.nl. Het advies is om op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis en zonder sponsors is het niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren. Daarom is het Westland blij met hun steun en met name van onze hoofdsponsor: Moore DRV. Moore DRV is een accountants- en adviesbureau gevestigd aan de Zuidweg 59 te Naaldwijk, voor meer informatie zie www.drv.nl Daarnaast door de landelijke partners: Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Overall Beheerder

Overall Beheerder