Cultureel/historisch/avontuurlijk Dagje uit


MAASSLUIS | Een dagje uit met kunstenaar Johan Barthold Jongkind beleven door mee te wandelen en varen met een echte historische trekschuit op zondag 11 juni 2023 en woensdag 12 juli 2023.

Jongkind was toen hij in Maassluis woonde een artistieke jongeman. Hij stond toen hij nog in Maassluis woonde rond 1837 aan het begin van een internationale carrière in de kunst. Later in Frankrijk stond hij zelfs aan de basis van de start van een nieuwe kunststroming: het impressionisme.

Tijdens de rondleiding hoor je meer over zijn leven hier in Maassluis maar ook wat deze regio voor hem betekent heeft zijn hele leven lang. Je ziet waar hij woonde, waar hij liep, wat hem inspireerde en je kunt terugzien hoe het in zijn tijd hier in Maassluis was. Sommige dingen zijn ook wel erg veranderd, maar andere ook niet.  

Na een stadswandeling door de binnenstad van Maassluis stapt u aan boord van de trekschuit en vaart u de route die de jonge kunstenaar in spé in zijn tijd ook volgde. 

Trekschuit de Gouden Leeuwin

De trekschuit de Gouden Leeuwin vaart nu haar tweede seizoen door de wateren van Maassluis en Midden-Delfland. Dit markante historische schip is al niet meer weg te denken uit de historische binnenstad van Maassluis. Velen hebben al ervaren hoe het is om mee te varen met dit prachtig stukje vakmanschap. Een ware belevenis!

Een leuke combinatie dagtrip met kunst, cultuur, erfgoed, en simpelweg genieten van al het moois u onderweg tegenkomt. Een ware belevenis voor jong en oud, die we zo avontuurlijk kunnen maken als we zelf willen. 

Naast de gebruikelijke vaar/wandeltocht zijn er via The Art Foundation.NL speciale arrangementen te boeken voor bedrijven of partijen waarbij je een museale rondleiding krijgt in de buitenlucht onder het genot van een heerlijke lunch van Monsieur Paul.

Namens The Art Foundation

Tessa Kleizen

http://www.theartfoundation.nl


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.