MAASSLUIS | Op Vrijdag 25 augustus 2023 geven Edwin Vooijs e Severin van Dijk een mooi concert.

Aanvang 20.00 uur, Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5 te Maassluis.Toegang € 10,00 inclusief koffie/thee na afloop van het concert. Uitsluitend kaartverkoop bij de ingang van de kerk voorafgaand aan het concert (bij voorkeur PIN-betaling). U bent van harte welkom!

Edwin Vooijs (1970) studeerde orgel bij achtereenvolgens mevrouw A. Kranendonk-Baan, Arie Dost en Cor Ardesch. Hij behaalde het Diploma Kerkmuziek als leerling van onder andere dr. Arie Eikelboom. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. in 2002 bij Jos van der Kooy (improvisatie).

Van 1995-2012 was Edwin als organist verbonden aan de Bethelkerk in Zwijndrecht. In 2013 verruilde hij die plek voor de Bergsingelkerk in Rotterdam, waar hij Jet Dubbeldam opvolgde als cantororganist.

Edwin geeft orgelconcerten en is veelvuldig actief als begeleider van koren en solisten. Daarnaast componeert en arrangeert hij zowel vocale als instrumentale muziek. Samen met Ilona de Kievit, heeft hij de zakelijke en artistieke leiding over het gemengd koor “Nova Voce”. Er zijn inmiddels diverse cd’s van hem verschenen.
Voor meer informatie, zie: www.edwinvooijs.com


Severin van Dijk werd geboren in 1983 te Rotterdam. De muzikale carrière van Severin begint met het bespelen van de blokfluit. Na 2 jaar stapt hij over op de dwarsfluit. Vanaf 1999 studeerde hij bij de fluitiste Marjolein de Wit. Begin 2007 heeft hij de stap naar lichte muziek gemaakt. Al op jonge leeftijd weet hij diverse prijzen in de wacht te slepen bij diverse solistenconcoursen in Nederland (o.a. Prinses Christina-concours).

Op 17-jarige leeftijd maakt Severin zijn eerste soloalbum. Sindsdien weet heel Nederland hem te vinden. Hij wordt in snel tempo bekend, mede door zijn eigen geluid waar hij zich in weet te onderscheiden. In 2020 heeft hij een vierde cd uitgebracht genaamd “Timeless”. Op deze cd worden o.a. klassieke werken uitgevoerd en wordt hij begeleid door een kamerorkest o.l.v. André van Vliet.

Hij is als musicus een vaak gevraagde gast bij concerten van koren en gospelbands. Ook heeft hij meegewerkt aan meer dan 150 cd- en dvd-producties en werkte vaak mee aan Tv-programma’s (o.a. EO’s Nederland Zingt). Daarnaast is Severin als fluitist verbonden aan professionele begeleidingsorkesten.
Naast zijn handgemaakte fluit bespeelt Severin ook de piccolo, de alt-dwarsfluit en een aantal tinwhistles. Severin heeft als dirigent de muzikale leiding gehad over een aantal jongerenkoren.

Voor meer informatie, zie: http://www.severinvandijk.nl/

Het programma luidt als volgt:

 • Johann Bernhard Bach (1676-1749) – Ciacona B-Dur (Chaconne) (BWV Anh. II 82)
 • Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Uit Suite voor orkest nr. 2, BWV 1067 in b kl.t. Menuet en Badinerie
 • Claude-Bénigne Balbastre (1724-1799) – Marche des Marseillois et l’air Ça-ira
 • François-Joseph Gossec (1734-1829) – Uit: Le triomphe de la République, ou Le camp de Grandpré – Tambourin
 • Michael Korb / Ulrich Roever – Highland Cathedral (arr. E. Vooijs)
 • François Borne (1840-1920) – Uit Fantaisie Brillante – Variaties over Habanera (uit: Carmen van G. Bizet)
 • Ennio Morricone (1928-2020) – Once Upon a Time in the West (arr. E. Vooijs) – Gabriel’s Oboe
 • Edwin Vooijs (1970) – Orgelimprovisatie
 • John Rutter (1945) Uit Suite Antique: – Prelude & Aria
 • Brian Crain (1961) – Butterfly Waltz
 • Herman Beeftink (1953) – Rising Oceans
 • Rolf Løvland (*1955) – Uit Secret Garden – The PromiseOntdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.