door SPEM

MAASSLUIS | Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag op zaterdag 9 en zondag 10 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. En dus ook in Maassluis!

Het thema van de Open Monumentendag 2023 is: ‘Levend Erfgoed’. De Stichting Publieke Evenementen Maassluis (SPEM) heeft ook dit jaar de monumentendagen gecoördineerd. In Maassluis zijn komend weekend belangrijke monumenten open voor publiek. De te bezoeken gebouwen zijn o.a. de Groote Kerk + toren, Nationaal Sleepvaartmuseum, Schuurkerk, Molen De Hoop, Wippersmolen en op zaterdag het Gemeenlandhuis op de Hoogstraat. Op een aantal historische schepen is bemanning aan boord om u rond te leiden.

De monumenten die meedoen zijn te herkennen aan de Open Monumentendag vlag. Bij elk monument liggen folders klaar met een duidelijk overzicht van de monumenten die meedoen. Let op de verschillende openingstijden. Deze staan in de folder en op de site van www.openmonumentendag.nl

Voorafgaande aan de Open Monumentendag is er de kindermonumentendag. Ruim 200 kinderen uit groep 7 van verschillende basisscholen doen hieraan mee. Zij maken op vrijdagmorgen een rondwandeling langs verschillende monumenten. Start en einde van de wandeling is de Groote Kerk.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!