door Jeroen den Harder

MAASSLUIS | De maandelijkse ontmoetingsplek bij Schietvereniging Maasland wordt altijd goed bezocht. Een praatje met kop koffie of thee wordt altijd gewaardeerd, maar er gebeurt meer.

De dames van ‘De Koffiehalte’ staan altijd open voor ideeën. Zo is er al eens een boekpresentatie geweest, dichters die voordragen, een muzikant en een mevrouw die vertelde over haar reis naar een vluchtelingenkamp in Turkije.

Dit keer gaat dichter Jeroen den Harder naar aanleiding van vier gedichten in gesprek met kerkelijk werker Ariane Kuijvenhoven en met de bezoekers van ‘De Koffiehalte’.

Ariane heeft vier gedichten uitgekozen en enkele bijpassende bijbelteksten erbij gezocht. Door middel van de gedichten en de Bijbelteksten hebben Ariane en Jeroen een interessant programma gemaakt met vragen aan elkaar, maar ook aan de bezoekers om zo interactief na te denken en te praten hier over.

Wat vertellen de gedichten, of welke reactie roept dit bij jou op en wat vertelt de bijbel hierover. De gedichten van Jeroen den Harder gaan over alledaagse dingen en / of dingen waar gewone mensen tegenaan lopen. Ariane Kuijvenhoven probeert vanuit haar achtergrond oplossingen of richting te geven hoe je met deze zaken om kan gaan. 

Voor Jeroen en Ariane staat de mens centraal. Beiden vinden zij het leuk om mensen uit te dagen om na te denken over alle daagse dingen en om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Maar ook willen zij de verbinding maken met mensen en in de ontmoeting elkaar te leren kennen en waar mogelijk elkaar te helpen.

De gastdames van ‘De Koffiehalte’ nodigen je dan ook van harte uit om deze ochtend bij te wonen. De Koffiehalte is op 5 oktober bij Schietvereniging Maasland aan de Doelstraat 52. Je bent welkom vanaf 9.30 uur en de ochtend duurt tot ongeveer 12 uur.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema