MAASLAND | Op vrijdag 27 oktober wordt de nieuwe expositie in Tavenu geopend met werken van Maaslander Dick van Gelderen. De circa 30 getoonde schilderijen zijn een veelzijdige mix van zijn werk op panelen van steigerhout en op doek.

Te zien zijn onder andere maritieme voorstellingen uit de omgeving, strandgezichten, portretten en stillevens van boeken. Daarnaast is ook een aantal in opdracht gemaakte schilderijen te zien.

Dick van Gelderen is lid van de Stichting Maassluise Kunstenaars.

Hij heeft schilderlessen gevolgd aan de Vrije Academie in Vlaardingen. De laatste jaren werkt hij het liefst in groot formaat met acrylverf op panelen van oud steigerhout. Dick vertelt dat het vooral de combinatie van de structuur van het hout en de lossere toets is die het werk een extra dimensie geeft. De opening is om 20.00u en wordt verricht door dochter Fleur van Gelderen. De expositie is tot 19 november te zien.

Tavenu is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, Pynasplein 5, 3155 VX Maasland. De toegang is gratis.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.