MAASSLUIS | Theater Koningshof organiseert, in het kader van de regeling MeeMaakPodia, in samenwerking met Voedselbank Maassluis en Dance Company M’Joy een dansoptreden. De uitvoering van deze ‘Dans van de Ontmoeting’ is te bewonderen tijdens de open dag van de Voedselbank Maassluis.

Dansen bij de Voedselbank

Onlangs werd de oproep gedaan: “Dans en ontmoet!” Zo’n twintig enthousiaste kinderen gaven hier gehoor aan en zijn in de herfstvakantie aan de slag gegaan met choreograaf Megan de Vries van Dance Company M’Joy. Op een wel heel bijzondere plek, namelijk De Voedselbank in Maassluis. De dansers en danseressen repeteerden tussen de kruiden en de schappen met eten en drinken.  Met elkaar werd er toegewerkt naar een mooie dansuitvoering; de ‘Dans van de Ontmoeting’.

Maand van de Ontmoeting

Naast de danspassen die werden aangeleerd werd stond het thema ‘ontmoeten’ centraal, dat mooi aansluit bij deze maand; de Maand van de Ontmoeting in Maassluis. De kinderen interviewden elkaar, spraken in verschillende talen en deden verschillende bewegingsimprovisaties. De laatste dagen van de vakantie werd er gerepeteerd in een écht theater: de grote theaterzaal van Theater Koningshof.

Benieuwd naar de Dans van de Ontmoeting?

Op zaterdag 28 oktober vindt de open dag plaats van de Voedselbank Maassluis. De minivoorstelling ‘Dans van de Ontmoeting’ is onderdeel van deze dag en te bewonderen om 11.30 uur, 12.30 uur en 13.30 uur.
Tijdens deze open dag valt er nog veel meer te beleven voor jong en oud. Onder andere zijn er leuke activiteiten voor kinderen en is er een koffiehoek met wat lekkers. Voor mensen met een kleine beurs is er een pop-up store geopend, zodat iedereen warm gekleed de winter in kan gaan. De open dag is gratis te bezoeken van 11.00 uur tot 14.00 uur.

MeeMaakPodia

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie met de regeling MeeMaakPodia, waarbij Theater Koningshof lokale amateurs een podium geeft. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren. Meer informatie is te vinden op cultuurparticipatie.nl.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Publiciteit Koningshof

Publiciteit Koningshof

Theater Koningshof | Uiverlaan 20 | 010 591 1430 |
Bruisend Huis Maassluis! Theater, film, zalenverhuur, catering, feesten & partijen, vergaderingen, conferenties