MAASSLUIS | Op 2 november wordt in Maassluis een documentaire avond gehouden met muziek en dialoog over hoe we onze verbinding met de natuur en onze Nederlandse/Europese Roots kunnen verbeteren / herstellen.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ‘Een boodschap van de inheemse volkeren’ is een documentairefilm van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven. Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner. In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Programma van de avond
* Filmvertoning van de KIVA-documentaire
* Inspirerende dialoog van Nederlandse Elders en voorouderlijke muziek van Philip van der Zee

Locatie is De Polderij, Vlaardingsedijk 7 in Maassluis.
Kosten: 19,60

█ Aanmelden via het platform Hipsy: https://hipsy.nl/event/26439-documentaire-kiva-the-call-of-the-wisdom-keepers-muziekdialoog Of zoek deze activiteit op: www.hipsy.nl (gebruik zoekterm: Maassluis of: Wisdom Keepers)

Een korte samenvatting van de documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

Deze avond is het initiatief van Mireille Hollaar – met hond Lazaro uit Peru – vanuit hun Stichting Zelfvoorzienende Leefhectaren om de KIVA ceremonie documentaire in haar Geboortestad bij De Polderij in Maassluis te brengen, waarbij Mireille ook zal zingen.

Speciale gastsprekers en Elders bij deze avond

  • Philip van der Zee, hij maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie.
  • Joke van Steenvoorden; op deze avond zal grootmoeder Joke Steenvoorden meer vertellen over de cirkel van de grootmoeders van de lage landen.
  • Ron Lazaroms, hij is organisator van mannencirkels.


Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.