MAASSLUIS | Schrijfster, actrice en cabaretière Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij zichzelf. Op zaterdag 4 november staat ze met haar voorstelling Tinderella in Theater Koningshof. Het belooft een bijzondere avond te worden. De kaartverkoop is nu gestart.

Meer info & ticketverkoop

Nilgun Yerli is met haar voorstelling Tinderella te zien in Theater Koningshof op zaterdag 4 november, aanvang 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterkoningshof.nl/tinderella

Inmiddels is Nilgun 50 jaar. Getrouwd, moeder, gescheiden, werkeloos, geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt… Wat doe je dan? Je klampt je vast aan je herinneringen, maar die doen verdriet want alles is vergaan…Kommer en Kwel? Welnee!

Over Nilgun Yerli

© Govert de Roos

Er is veel gebeurd in het leven van Nilgun Yerli, haar ongewone leven. Ze is geëmigreerd naar Istanbul, New York en Londen, maar voelt zich nergens zo thuis als in Amsterdam. Dus is ze weer terug. En dus ook in het theater!

In de voorstelling Tinderella komt het publiek uiteindelijk in haar gewone leven terecht, want daar is ALLES – je moet het alleen zien, léren zien. Je moet durven het gewone, buitengewoon te maken.

In Tinderella zoekt Nilgun Yerli naar de ‘Grote Liefde’ – en daarmee naar zichzelf. De pers is lovend over de voorstelling. Theaterkrant schreef: “Tinderella is prachtig van taal. Poëtische zinnen rollen over ons heen. Yerli is geen groot actrice, Ze ontroert – dat zowel in het Turks als in het Nederlands – door de kwetsbaarheid.” En: “Wat Yerli vooral is: een onderhoudend en intelligent schrijver en een verteller met een volstrekt eigen geluid. Een soort Annemarie Oster met Turkse wortels, dan weer heel scherp en venijnig, dan weer heel zacht, ontroerend en poëtisch.”

Het Parool schreef: “In de beschrijvingen van haar dates roept ze fraaie beelden van eenzaamheid op. En als ze over haar ex vertelt, is het vaak smullen voor de taalliefhebber. Mooiere zinnen dan ‘Ik zag hem en hij zag mét mij’ hoor je zelden.”Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Publiciteit Koningshof

Publiciteit Koningshof

Theater Koningshof | Uiverlaan 20 | 010 591 1430 |
Bruisend Huis Maassluis! Theater, film, zalenverhuur, catering, feesten & partijen, vergaderingen, conferenties