MAASSLUIS | In het Klaphuys wordt elke woensdagmiddag ‘geklapt’. Het Klaphuys wordt gehouden in het Gemeentehuis: Ingang achter het Gemeentehuis aan de kant van de Beethovenlaan: volg de bordjes KCA.

Niet alleen ouderen, die hun leven lang in Maassluis wonen zijn welkom, maar ook nieuwe inwoners. Voor hen is alles nieuw. Maassluis is nog steeds een stad waarover veel van toen en nu te vertellen valt. Het gaat om uw familieportretten of samenkomsten bij verenigingen in Maassluis, natuurlijk mogen het ook foto’s van straten en gevels zijn. En mee klappen mag altijd.

Speculaas, taaitaai, suikerbeesten en borstplaat

Dames en heren, hoe vierde u vroeger Sinterklaas? Kreeg u warme chocolademelk met speculaas of taaitaai? En wat lekker waren de suikerbeesten en zelfgemaakte harten van borstplaat (goed voor je gebit, toch?).

Heeft u weleens met de roe gekregen, want dat mag nu niet meer. Of bent u weleens in de zak gestopt? Al deze Sinterklaasperikelen kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee (€1,50) met elkaar bespreken. Wie weet, doet u nog een ideetje op! En hoe staat het met de gedichten, waarin vooral uw zonden werden gehekeld?

Breng oude foto’s mee en vertel uw verhaal, zodat een ieder kan luisteren naar de geschiedenis erachter.

Heeft u geen Sinterklaasverhaal, dan klappen we gewoon ergens anders over. Toegang gratis.

De naam Klaphuys komt van klappen en dat betekent kletsen en huys is de locatie waar men onder het genot van koffie en thee met een koekje lekker even uit de school kan klappen over vroeger en nu. U bent van harte welkom.

Wilt u meer weten, mail dan naar klaphuys@gmail.com


Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema