MAASSLUIS | Teken- en schilderclub ‘De Vloot’ exposeert in de maand december in het Douanehuisje in Maassluis. Tijdens de expositie is een impressie van de kunstwerken van de leden te zien, waaronder acryl- en olieverfschilderijen en potlood-, pen- of pasteltekeningen.

Sinds jaar en dag is in Maassluis, namens Seniorenwelzijn, een teken- en schilderclub actief in De Vloot. De club bestaat uit twaalf actieve senioren in de leeftijd van 65 tot 94 jaar die iedere dinsdagochtend hun teken- en/of schilderhobby uitoefenen.

De club heeft geen artistiek leider. De leden geven elkaar advies of commentaar op hun werk. Omdat er is afgesproken elkaar eerlijk commentaar en kritiek te geven, werkt dit wonderbaarlijk goed. Ook denken de leden met elkaar mee op het gebied van beeldvorming en over bijvoorbeeld kleurgebruik. Een impressie van de kunstwerken van de leden is de hele maand december te bewonderen in het Douanehuisje.

Openingstijden

De expositie van teken- en schilderclub ‘De Vloot’ is van zaterdag 2 tot en met zondag 31 december gratis te bezoeken op alle zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.