MAASSLUIS | In Maassluis start Seniorenwelzijn op maandag 5 februari met een bijzonder programma: TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel). Met TOM helpt Seniorenwelzijn 55-plussers bij het verbeteren van hun spierkracht en evenwicht om zo de kans op vallen kleiner te maken.

Dit is hard nodig, want vallen blijkt een van de grootste problemen en risico’s bij het ouder worden. Marielle van Santen, Vitaliteitscoach: “Ik zie vaak dat de balans en coördinatie bij het ouder worden langzaam afneemt. Hierdoor neemt de kans op een val helaas toe. Maar door de juiste kracht- en balansoefeningen te doen en door gezond te eten, kun je de kans op een val verlagen en daarmee je zelfstandigheid vergroten. Juist hier zet het programma TOM op in. Daarom raad ik alle 55-plussers in Maassluis aan om deze unieke kans te pakken en mee te doen!”

Met TOM biedt Seniorenwelzijn 55-plussers een totaalpakket aan ondersteuning en voorlichting om de kans op een val te verkleinen en zo de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het programma bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten op maandagmiddag. Er zijn 2 groepen waaruit u kunt kiezen. Groep 1 is van 12.30 – 13.30 uur, Voetbalbalvereniging Excelsior Maassluis. Groep 2 is van 14.00 – 15.00 uur in ontmoetingscentrum de Vloot.

De ondersteuning wordt gegeven door een diëtist en vitaliteitscoach Marielle van Santen van Seniorenwelzijn. In een vast groepje van maximaal 12 personen volgen de deelnemers een beweeg- en balanstraining en krijgen zij voedingsadvies. Niet alleen gezond, maar ook erg gezellig. Deelname aan TOM inclusief eetmomenten kost €30,–.

Wilt u meedoen aan TOM? Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot en met 29 januari 2024 bij Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op 06 – 50 25 83 70 en via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl.

Komt deze reeks u niet uit? Maar wilt u wel graag deelnemen?
Plaats u dan nu op een wachtlijst! Er komen meerdere TOM- cursussen aan. Waarbij we wisselen van dag- en locatie in Maassluis.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema