WATERWEG | Natuurliefhebbers uit Schiedam, Vlaardingen en Maasluis opgelet! Maak je klaar voor een boeiende reis door de intrigerende wereld van de bodem met Karel Eigenraam! Op zaterdag 2 maart as organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV een fascinerende lezing over het bodemleven. Karel neemt zijn toehoorders dan mee naar de diepten van de natuur.

In de bodem krioelt het van de organismen zoals schimmels, aaltjes, bacteriën, virussen, wortels, organisch materiaal etc. Ontdek hoe zij samenwerken met de vegetatie en de bodemstructuur vormgeven. Leer hoe deze helden helpen bij het vasthouden en afvoeren van water terwijl ze planten van voedsel voorzien en beschermen tegen ziekten.

Laat je inspireren en verwonderen door de verbazingwekkende wereld van het bodemleven en kom meer te weten over het samenspel tussen organismen in onze ecosystemen. Mis deze kans niet om het bodemleven te begrijpen en te waarderen.

Zorg dat je erbij bent op 2 maart 2024 voor een lezing die je niet snel zult vergeten! Aanvang 10.00 uur, einde 12.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Koffie /thee 2 euro, 2e kopje gratis. Het Natuurcafe vindt plaats in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 in Schiedam

Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren. Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in KNNV natuurcentrum De Boshoek in Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar vragen gesteld kunnen worden. Natuurlijk Waterweg-Noord is actief voor FLORON en Sovon.


Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.