ROTTERDAM | Op woensdag 10 april is het de Nationale Dag van de Fietshelm. In die week zijn er door het hele land acties en evenementen om de algemene fietsveiligheid en het dragen van een fietshelm onder de aandacht te brengen.

In Rotterdam ben je van harte welkom bij Mantel fietsen, op de ontmoetingsdag ‘Samen Veilig Fietsen’ op zaterdag 13 april 2024 tussen 12.00 en 16.00 uur. Verwacht een gezellige, informele ontmoetingsdag met activiteiten rondom fietsveiligheid en letselpreventie. Onder het genot van een bakkie of een ijsje proberen we samen veiliger te gaan fietsen! Ontmoeten we jou ook in onze winkel aan de Stadionweg 33d in Rotterdam?

Jaarlijks worden zo’n 80.000 verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp behandeld met ernstig letsel. Twee op de drie slachtoffers is een fietser. Het aantal fietsslachtoffers met ernstig letsel (zoals bijvoorbeeld hersenletsel) is in de afgelopen 10 jaar fors gestegen, namelijk met 40% in de periode 2013-2022. Dat kan én moet drastisch omlaag.

Je denkt misschien dat het jou niet zo snel zal overkomen. Maar het wordt steeds drukker op straat en het verschil in snelheid tussen voertuigen wordt ook steeds groter. Dan kan een ongeluk helaas in een klein hoekje zitten.

Ben jij nieuwsgierig naar wat jij kan doen om zelf, je kind of je ouders zo veilig mogelijk deel te laten nemen aan het verkeer? Kom dan langs! Je kunt even kort binnenlopen of je uitgebreid laten informeren. Bijvoorbeeld over:

  • Doortrappen, het programma voor ouderen met tips, fietsroutes en oefeningen om veilig te fietsen tot je 100e.
  • Of ga in gesprek met experts van VeiligheidNL over ‘veilig met je kind onderweg’
  • Of stel je vragen aan een van de aanwezige artsen.

Je kunt zien hoe een helm wordt gemaakt, wat het belang is van het dragen van een helm en je kunt er natuurlijk ook één passen. Daarnaast is er volop entertainment voor kinderen, ze kunnen zich laten schminken en een fietsparcours afleggen en worden verwend met ijs.

Een bakkie met wat lekkers staat klaar!

Mantel fietsen Rotterdam vind je op de Stadionweg 33D, 3077 AP in Rotterdam.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Economie & Ondernemen

Redactie Economie & Ondernemen