MAASSLUIS | De Adviesraad Samenlevingszaken vergadert op woensdag 24 april. De bijeenkomst vindt plaats in theater Koningshof  (Uiverlaan 20), begint om 19.30 uur en is openbaar. Inwoners zijn van harte welkom. Op de agenda staat onder meer een presentatie over manier waarop de gemeente Maassluis het programma Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst (van het JOGG) aanpakt.

In Maassluis heeft op dit moment 1 op de 5 jeugdigen overgewicht. Het JOGG-programma heeft als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder de jeugd. Hierbij wordt aandacht besteed aan sporten en bewegen, gezonde voeding, ontspanning en slapen.

De volledige agenda van de vergadering is te vinden op de website van de Adviesraad Samenlevingszaken, www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl.

Wat doet de Adviesraad?

De Adviesraad adviseert het college van Burgemeester en Wethouders over allerlei onderwerpen op het gebied van zorg, welzijn en werk en inkomen. Het kan bijvoorbeeld gaan over schuldhulpverlening, huiselijk geweld, gezondheidszorg, jeugdzorg, mantelzorg, vrijwilligerswerk. Hierbij maakt de Adviesraad gebruik van een Deskundigenpool, een soort klankbordgroep van (ervarings-)deskundigen.

Inspreken

Niet-leden van de Adviesraad kunnen bij het begin van de vergadering inspreken over onderwerpen op het gebied van ‘samenlevingszaken’ in Maassluis en ideeën naar voren brengen. Insprekers kunnen niet het woord voeren over personen. Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema