MAASLAND | Tijdens De Koffiehalte komt Cor Rieken een lezing geven over zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ondanks alle communicatiemiddelen waardoor elk enigszins belangrijk internationaal conflict in de schijnwerpers komt te staan is blijkbaar nog steeds niet te voorkomen dat er oorlogen ontstaan. Integendeel, door de snelle globalisering kijkt inmiddels de hele wereld toe waarbij iedereen zo zijn eigen oordeel heeft en er mogelijk ook naar handelt. Verdere escalaties liggen dan in het verlengde.

Belangrijk is dat wij onze verhalen over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog blijven vertellen. Er zijn nog maar enkele mensen in leven die hiervan getuigenis kunnen afleggen. Langzaam verdwijnt dan ook deze oorlog in de geschiedenisboekjes. Het gevaar van ontkenning ligt op de loer. Het is dus goed en van belang de verhalen te blijven vertellen.

Voor Cor Rieken was het lastig voor te stellen hoe z’n vader de oorlogstijd heeft doorgemaakt en wat het met hem heeft gedaan. Hij heeft zich daar nooit over uitgelaten. Het verhaal heeft Cor zelf moeten ontdekken d.m.v. internet, in archieven, door meerdere keren op reis te gaan om ter plaatse onderzoek te verrichten en door contact te leggen met heel welwillende personen zoals historici, archivarissen en gemotiveerde gidsen.

© Marjon van der Vegt – COR RIEKEN

Cor loodst u tijdens de lezing in vrij grote stappen door dit verhaal. Het uitgebreide verhaal voorzien van persoonlijke achtergronden en inzichten staat vermeld in het boek wat hij over zijn zoektocht heeft geschreven met als titel “De stilte van mijn vader”.

De koffiehalte opent zijn deuren om 9.30 uur en na het schenken van een bakje koffie zal de lezing aanvangen. Wij vragen u deze keer dan ook op tijd aanwezig te zijn. Halverwege de lezing houden we een korte pauze.

ADRES: De Koffiehalte vindt plaats in het clubgebouw van Schietvereniging Maasland aan de Doelstraat 52 in Maasland. (Volg het pad tussen een school en een rijtje huizen en de bordjes.)Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema