MAASSLUIS | Tijdens de Historische Trekvaartdag op 18 mei is de Groote Kerk overdag
geopend voor tal van activiteiten.

Organist Jaap Kroonenburg geeft om 13:30 uur een gratis concert op het monumentale Garrelsorgel uit 1732. Toepasselijk voor deze dag speelt hij delen uit de Water Music van Händel en variaties over oud-Hollandse liederen over de zeevaart, met als afsluiting de virtuoze Toccata van Boëllmann.

Bezichtigen & Beklimmen

De kerk kan op eigen tempo of met een gids worden bezichtigd. Om 11:00 uur en 14:00 uur is het mogelijk de toren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over Maassluis. Tijdens de torenbeklimming van 11:00 uur is bovendien van dichtbij te zien hoe beiaardier Gerard de Waardt het carillon bespeelt. In de kerk is ook een expositie van een lokale schilderclub te bewonderen. Voor de kinderen is er een speurtocht.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!