Theo Vroon | secretaris HVM

MAASSLUIS | Op woensdag 19 juni aanstaande vindt een Bijzondere Ledenvergadering van de Historische Vereniging Maassluis (HVM) plaats. De ledenvergadering wordt afgesloten met enkele interessante historische films. Het bestuur nodigt alle HVM-leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Theater Koningshof, zaal de Lijster.
Aanvang om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Aanleiding
In de laatst gehouden Algemene Ledenvergadering is Peter van Baalen voor een nieuwe periode van vier jaar herbenoemd als voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis (HVM).

Peter had al aangegeven dat hij zich zorgen maakt over het feit dat zijn huidige baan veel tijd opslurpt en hij naar zijn eigen mening eigenlijk te weinig tijd aan de HVM kan besteden. Binnen het bestuur vond men dat Peter ondanks die beperking goed zou kunnen blijven functioneren. Daarom stelde hij zich wederom beschikbaar als voorzitter. Er is ondertussen een en ander veranderd.

Er is opvolging gevonden in de persoon van Edo Haan, oud-burgemeester van Maassluis en nu met pensioen. Hij gaf aan interesse te hebben om Peter eventueel op te volgen. Een kennismakingsgesprek met het bestuur volgde en naar aanleiding daarvan heeft Peter besloten terug te treden als voorzitter ten gunste van Edo Haan.

Omdat dit de voorzittersfunctie betreft, behoeft dit volgens de statuten goedkeuring van de leden. Daarom wil het bestuur een bijzondere ledenvergadering inlassen, die maar een agendapunt zal bevatten:

  • Bestuursverkiezing
    Peter van Baalen treedt tussentijds af als voorzitter van de HVM.
    Het bestuur adviseert u in deze vacature Edo Haan te benoemen als voorzitter.

Na dit agendapunt sluiten we af met het bekijken van historisch beeldmateriaal uit het archief van Henk van de Meeberg.

U bent van harte uitgenodigd
Wanneer u lid bent van de HVM mag u deze aankondiging opvatten als een persoonlijke uitnodiging voor de aanstaande vergadering.

© Dennis Wisse + HVM

Historische films na afloop
Wij sluiten de bijeenkomst af met enkele interessante films, afkomstig uit het archief van Henk van de Meeberg, bekend van Filmclub Maassluis. U gaat onder andere kijken naar interviews met twee bekende Maassluizers van vroeger: Leen Stigter en Wim van der Stelt. De films worden door Henk van de Meeberg ingeleid.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.