MAASSLUIS | Op 21, 22 en 23 juni 2024 trekt Varend Corso Westland vanuit het Westland over het water. Dit jaar viert Varend Corso Westland haar 25-jarig jubileum en om dit te vieren wordt er een speciale jubilieumvaarroute gevaren. De editie belooft weer bijzonder smaakvol te worden. Al een kwart eeuw is het corso een smaakmaker en verbinder voor jong en oud in de regio. Het is in die jaren uitgegroeid tot een spectaculair meerdaags evenement van formaat dat honderdduizenden bezoekers naar de waterkanten trekt.

JUBILEUMROUTE #DWARSDOORDELIER

Speciaal voor de 25e editie vaart het corso op de openingsdag een feestelijk rondje over de Lee in De Lier. Dat mag gezien worden als de spreekwoordelijke kers op de corsotaart. De trossen gaan vrijdag 21 juni rond het middaguur los bij Trade Parc Westland, waarna via de Zwet, ’t Woudt en Zijtwende de Lierse Lee in wordt geslagen. De kleurrijke stoet trekt het hele centrum van De Lier door tot de Breelee, waar gekeerd wordt om vervolgens richting Schipluiden te koersen. Na Schipluiden volgen direct Maasland en Maassluis. Helaas lukt het in het jubileumjaar hierdoor niet om Vlaardingen aan te doen.

Het doel van het Varend Corso Westland is in al die jaren hetzelfde gebleven: laten zien wat voor moois het Westland te bieden heeft. Kakelverse groente en de kleurrijkste bloemen en planten. Ook de technische bedrijven van het Westland laten zich doorgaans niet onbetuigd en willen zich van hun beste kant laten zien.

De beste arrangeurs, enthousiaste kernteams en het betrokken bedrijfsleven pakken deze zilveren editie uit met tientallen boten. De inschrijvingen druppelen binnen en de deelnemers kunnen zich vast gaan voorbereiden. Dit jaar is ‘smaakvol’ het verbindende thema in het corso waar de ontwerpers en arrangeurs mee aan de slag kunnen. De smaak van het Westland zal alle zingtuigen prikkelen!Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.