Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De hoofdmacht van de Maassluise korfballers is er in geslaagd ook de vierde wedstrijd van het zaalseizoen te winnen. De ploeg van trainer Robert Bras boog halverwege de tweede helft knap een 16-11 achterstand om in een 19-21 eindstand.

Vitesse (Ba) – Maassluis 19-21 (10-8).

Beide ploegen, die tot op dat moment nog geen punten hadden verspeeld, begonnen ook in evenwicht aan de wedstrijd. Tot aan de vijftiende minuut werd er over en weer gescoord en ging de wedstrijd gelijk op (7-7). Daarna stokte de productie en was het de thuisploeg dat voor het eerst een kleine voorsprong nam. Die voorsprong hield de Vitesse vast tot en met de rust, 10-8.

Direct na rust leek Maassluis weer aan te haken via twee snelle treffers van Sven Veldman en Tristan Steenks, maar raakte het even snel het initiatief weer kwijt. Vitesse liep, via 15-10, uit naar 16-11 en leek binnen tien minuten in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Maassluis toonde echter over een enorme dosis veerkracht te bezitten en poetste in een even lange periode de achterstand weer weg, 18-18. In de 53e minuut zette Leon Kloppenburg Maassluis voor het eerst op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde diezelfde Kloppenburg de marge. Vitesse sputterde nog even tegen en benutte een strafworp, maar Eva Slotboom besliste uiteindelijk dan toch de wedstrijd in Maassluis’ voordeel.

2019 © Edwin Sonneveld

Vitesse (Ba) 2 – Maassluis 2 13-12 (6-6).

Deze pot kende een omgekeerd wedstrijdbeeld. Maassluis 2 kwam vroeg in de wedstrijd op een riante 1-5 voorsprong, maar wist deze marge tot aan de rust niet vast te houden. De tweede helft ging gelijk op. Het verschil werd nooit meer groter dan één verschil. Vijf minuten voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd. Vitesse houdt daarmee de ongeslagen status in de reserve tweede klasse, Maassluis volgt op twee punten.