door Rob Henneveld

MAASSLUIS | Bij de European Cup voor cadetten (-18 jaar) in Coimbra heeft Mahorokan judoka Joshua de Lange een uitstekend resultaat behaald door in de klasse tot 73 kg Kampioen te worden.

© Mahorokan

In de eerste ronde in de Portugese plaats had Joshua een vrijloting. De tweede ronde tegen de Fransman Laclie werd met een armklem gewonnen. In de kwartfinale moest de Portugees Baptista er al na tien seconden aan geloven, met een machtige heupworp scoorde Joshua een ippon. De halve finale tegen de Brit Davies was een zware partij. Beide judoka’s wisten een waza ari te scoren maar door de dominantie van Joshua in deze partij liep de Engelsman tegen zijn 3e strafpunt op en was de finale bereikt voor Joshua. De finale tegen de Italiaan Tavoletto werd door Joshua vanaf het begin gedomineerd. Bij een inzet van de Italiaan counterde Joshua met een tiltechniek waarmee hij een waza ari scoorde en dit direct liet volgen door een muurvaste houdgreep voor ippon.

Goud en het volkslied op het erepodium voor Joshua de Lange. Dit resultaat brengt het geweldige voorseizoen voor Joshua op 3 achtereenvolgende gewonnen titels bij de European Cups in Lignano (Italie), Teplice (Tsjechie) en Coimbra (Portugal). Nu is het doorwerken en voorbereiden op de komende Europese Kampioenschappen (23-26 juni) in Porec en de Wereld Kampioenschappen (25-28 augustus) in Sarajevo waarvoor hij al is geselecteerd. Ook een geweldige opsteker voor Mahorokan coach Jan van Buren die Joshua bij deze toernooien begeleidt.