MAASSLUIS | In de Westlandhal speelde Heren 1 namelijk de streekderby tegen Westland Stars Heren 1. Een weerzien vele bekende. Het werd een spannende wedstrijd tussen de teams. Eagles startte goed met een driepunter van Marcel Vaissier en een inside score van Elko Van Oosten. De eerste tegenscore van Westland Stars werd gemaakt door oude Eagle Raymond Greep. Lang ging het redelijk gelijk op aan het begin van het tweede kwart namen de Eagles een kleine voorsprong. Door een onsportieve fout van Westland Stars Stefan van den Beukel op Ingo Rutting werd het via een vrije worp van dezelfde Ingo 23-14. Toch kwam de ploeg uit het Westland weer helemaal terug in de wedstrijd en nam het bij rust zelfs een 40-35 voorsprong.

© PR GE

© PR GE

Zaak dus voor de Eagles om orde op zaken te stellen in het derde kwart. Jeroen Derksen schoot er gelijk een driepunter in en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tussen de ploegen. En aan het einde van het kwart waren het drie geraakte vrije worpen van Marcel Vaissier die de Eagles een 58-55 voorsprong gaven.

Het vierde kwart werd het spel er niet mooier op en er waren nog maar weinig veldscores te herkennen aan beide kanten. Een driepunter van Stefan van den Beukel gaf Westland Stars een voorsprong, 64-62. Dat was ook gelijk de laatste score voor de thuisploeg. De Eagles kregen daarna zeven vrije worpen en scoorde er vijf van (Wouter vd Berg 3 en Elko van Oosten 2). Met nog luttele seconde op het bord was er nog een laatste poging van de thuisploeg om een gelijkmakende driepunter te scoren. Deze strandde voordat er überhaupt een poging gewaagd kon worden doordat de schutter uit stond. Een nipte overwinning dus met 67-64.

Op de vrijdagavond kwamen Elko van Oosten met 14 en Stefan Kraaijeveld met 23 punten in de dubbele cijfers. Door deze overwinning staat Heren 1 op de derde plek in de eerste klasse. Komend weekend staat de volgende leuke wedstrijd op het programma, als nummer twee MSV Basketbal op bezoek komt in de Wethouder Smithal.