MAASSLUIS | De afgelopen maanden heeft de vertrouwde Burgerzaal in het stadhuis plaats moeten maken voor een werkcafé voor de ambtenarij. De ruimte van het vroegere restaurant krijgt een nieuwe bestemming.

Het door architectenbureau JURY! ontworpen Werkcafé in het stadhuis van Maassluis is onlangs feestelijk geopend. Na een speech van burgemeester Edo Haan mocht architect Rob Reintjes het ontwerp toelichten aan de toekomstige gebruikers. Daarop volgde het symbolische moment waarbij het lint doorgeknipt werd en alle aanwezigen de nieuwe ruimte konden betreden en ervaren.

Multifunctioneel ontwerp

Het Werkcafé is een multifunctionele ruimte waar werknemers op het stadhuis kunnen werken, lunchen, overleggen, afspraken met burgers organiseren, ontmoeten, pauzeren en waar verschillende evenementen plaats kunnen vinden. Een belangrijk uitgangspunt dat de ontwerpgave heeft gedefinieerd is dat de ruimte enerzijds multifunctioneel en flexibel is, en anderzijds herkenbaar is. Tijdens evenementen kunnen er tot driehonderd mensen aanwezig zijn, terwijl het geregeld voor komt dat er een lagere bezettingsgraad is. Het is niet de bedoeling dat zij zich verloren in de ruimte voelen. Er zijn daarom twee vaste inrichtingselementen geplaatst om de ruimte te organiseren en meerdere ‘plekken’ met verschillend karakter te creëren. Deze bar- en tafelelementen zijn zwaar, aards en robuust van karakter, terwijl alle verplaatsbare meubelen op poten staan en slank, licht en technisch van aard zijn. Boven de vaste inrichtingselementen hangen stalen frames voorzien van verlichting en groen. Zij versterken het organiserende karakter van de vaste inrichtingselementen en bieden een ingekaderd panoramisch vergezicht op de stadhuistuin wanneer men aan het element zit of staat….

Lees verder op:  LinkedIn


 

Redactie

Redactie

Redactie van Maassluis.Nu