SCHIEDAM | Op zaterdagmiddag 14 oktober is iedereen welkom tussen 12.00 en 16.30 uur op het Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam). Midden-Delfland zegt het met groen, is dit jaar het thema. De organisatie is in handen bij Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Midden-Delfland Vereniging en Schaapskudde Vockestaert.

Struin op de streekmarkt en proef van (h)eerlijke lokale producten. Kijk mee naar het verwerken van druiven tot druivensap met een stoomketel. En tegen een kleine vergoeding neem je streekproducten mee naar huis. Op het terras bij de hooiberg geniet je van wat lekkers terwijl je luistert naar live muziek van Shepherd’s Pie.

Ervaar hoe de herder met zijn hond de schapen drijft. Leer meer over wildbeheer. Luister naar het verhaal van de imker over het houden van bijen. Bezichtig het museum en zie welke (agrarische) gebruiksvoorwerpen en gereedschappen er vroeger werden gebruikt. Oude ambachten, zoals dorsen, spinnen en wol vilten, herleven. En jonge bezoekers kunnen het kabouterpad lopen, geschminkt worden, pompoenen verven en een kijkdoos of kijkschilderij knutselen met materialen uit de natuur.

Groene informatie

Kortom, verwonder je op deze mooie plek in het Bijzonder Provinciaal Landschap van Midden-Delfland. Uiteraard zijn de drie organisaties zelf ook vertegenwoordigd. Hun vrijwilligers voorzien bezoekers graag van ‘groene’ informatie. Gratis fiets- en wandelroutes liggen klaar om mee te nemen.

Kom zoveel mogelijk op de fiets. De toegang is gratis. Bij enkele kramen is het niet mogelijk om te pinnen.

Op de websites en Facebookpagina’s van de organisaties kun je terecht voor alle informatie.

Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.


Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.