© Monique Creemers – Lisanne Scheffers kwam in de derde set nét tekort tegen Joni van Dongen

Voor het tweede damesteam van Bequick was het afgelopen zondag erop of eronder. In het treffen met medekoploper TVM moest duidelijk worden welk van de twee concurrerende teams een voorschot op het kampioenschap in de tweede klasse kon nemen. Door de 4-2 overwinning heeft Bequick een kleine voorsprong op de Maaslanders genomen, maar omdat niet alle teams 4 wedstrijden hebben gespeeld is de stand wat vertekend. Zo maakt de huidige nummer 4 – Botesa – in theorie ook nog een prima kans op de eerste plaats. De dames hebben nog twee wedstrijden te gaan en mogen daarin dus niet teveel punten laten liggen.

Dat de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar liggen bleek uit de eerste drie singles, die allemaal een derde set nodig hadden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Captain Floor Broekman gaf het goede voorbeeld door met 7-5, 4-6 en 6-4 te winnen van de kleine, maar sterke Babette Heijblom. Marlies Koenen bleek opnieuw in een uitstekende vorm te verkeren. Na verlies van de eerste set (6-7), vocht zij prima terug en kreeg ze alsnog de verbijsterde Ilse Louter op de knieën (6-1, 6-3). Lisanne Scheffers, opgesteld in de derde single, leek even voor een verrassing te gaan zorgen, maar kwam in de derde set nét tekort tegen tennislerares Joni van Dongen. Alleen Suzanne Krug kon spreken van een relatief eenvoudige overwinning. Zij versloeg Judith Hordijk in twee sets (6-4, 6-0).

Omdat Suzanne Krug en Maaike Verburg de tweede dubbel verloren van Louter en Hordijk (4-6, 3-6), was de winst na 5 partijen nog niet binnen. Heijblom en Van Dongen deden er dan ook alles aan om er nog een gelijkspel voor TVM uit te slepen, maar Scheffers en Koenen waren meedogenloos op de beslissende momenten en wonnen het uiterst spannende treffen met 7-6 en 6-4.

Heren 1
Na het 4-2 verlies van kampioenskandidaat Halsteren vorige week, verloor Heren 1 afgelopen zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal was Tilburg – overigens óók kampioenskandidaat – met 5-1 te sterk. De omstandigheden waren totaal anders. Werden de spelers vorige week geteisterd door regen en wind, afgelopen zondag zorgden de plotselinge tropische omstandigheden voor menig zweetdruppel. Dat Tilburg eigenlijk iets te sterk was bleek al uit de eerste drie singles, die allemaal in twee sets naar de Brabanders gingen. Alleen Jeroen Kromme wist in de vierde single een set te winnen. Zijn – naar eigen zeggen “nieuwe aanvallende tennisaanpak” – bracht hem de winst van de tweede set, nadat de eerste met een tiebreak was verloren. Maar in de derde set was de koek een beetje op voor hem. In de dubbels waren de verschillen kleiner met twee spannende driesetters tot gevolg. Erik Verbove en Vincent Weeda waren niet ver van de overwinning verwijderd, maar kwamen een vroege break in de derde set niet meer te boven (4-6, 6-3, 4-6).

Opnieuw bleken Ramon de Vries en Steven van Hoorn een “zekerheidje”. Met 7-6, 4-6 en 6-3 snoepten zij de Tilburgers tóch nog een punt af.