MAASSLUIS | Dames 1 is goed op weg om in de middenmoot van de 1e klasse te blijven. Wel is het zaak dat er dan wekelijks gewonnen wordt. De ploegen staan met een minimaal verschil achter elkaar. Deze week was het de beurt om bij Volley2B de punten binnen te halen, maar is dat ook gelukt?

Wedstrijdverslag Volley2B DS2 – MVC D1

Met 2 overwinningen op zak in 2018 is dames 1 goed op weg een stevige positie in de middenmoot te veroveren. Vandaag stond de nummer 3 van de ranglijst aan de andere zijde van het net. In de thuiswedstrijd wisten de Maassluise dames nog met 3-2 te winnen, dus punten halen tegen deze tegenstander was zeker mogelijk!

In de eerste set was MVC duidelijk de bovenliggende partij. Mooie harde aanvallen werden goed afgewisseld met slimme prikballen, forse servicedruk en goed verdedigend werk zorgde ervoor dat Volley 2B al snel tegen een forse achterstand aan keek welke niet meer in te halen bleek. Het eerste punt voor Maassluis was binnen!(16-25)

In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Met name de middenaanvalster van Volley 2B was niet te stuiten! Hoewel de verdediging steeds vaker op de juiste plek stond, ze kregen geen controle op de pass. Dit keer liep MVC achter de feiten aan en een met 25-18 werd de 2e set verloren.

Ook de in de 3e set werd er al vrij snel tegen een achterstand aan gekeken, maar de Maassluise dames wisten zich terug te vechten en wisten de achterstand om te buigen tot een 21-23 voorsprong! Drie slechte passes en een niet scorende aanval zorgde er vervolgens voor dat de set toch verloren werd met 25-23.

Dan maar wee een 5 setter, dus nog even de vierde set winnen en gaan voor de winst! Helaas liep dat even anders. Tot 16-18 wist MVC de voorsprong vast te houden, daarna slopen helaas de slordigheidjes weer in het spel en werd de 4e set toch nog verloren. Toch weer 1 punt binnengesleept, maar er had zeker meer in gezeten vandaag.

Overige uitslagen

RVC Libanon H1 – MVC H1:4-0;

Move4U MB1 – MVC MB: 4-0;

Volley Zuid XR1 – MVC XR1: 2-2;

VC Wik Groot Ammers HS8 – MVC HS2: 3-1

Thuisspelen

Zaterdag 3 februari spelen zowel de dames als de heren thuis. U bent van harte welkom in de Wethouder Smithal.

Meer MVC
Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl.

Voor uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u ook naar onze website: www.mvcmaassluis.nl