MAASSLUIS | Op zaterdag 18 september stond ronde twee van de korfbalcompetitie op het programma. Zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 gingen op bezoek in Den Haag bij het sterkte Achilles (Hg). Maassluis 2 verloor na een inhaalrace met 17-14, waarna Maassluis 1 met 24-20 het onderspit moest delven.

De hoofdmacht wist vorige week vorige week overtuigend te winnen in de seizoen ouverture en was erop gebrand deze lijn door te zetten. In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin het nog tweemaal op voorsprong kwam via Jari Sonneveld en Marjelle Mars leeft Maassluis vooral in de achtervolging tot aan de rust (10-10). Daarna kwam het nog wel driemaal op voorsprong via Henne Bloem (12-13), Eva Slotboom (12-13) en Birte Veldman (13-14), maar was het verzet grotendeels gebroken. Een spetterende slotfase van vijf minuten, waarin over en weer nog maar liefst 10 keer werd gescoord, zorgde nog wel dat de handen vaak op elkaar konden. Aan Maassluise kant werd Henne Bloem topscorer met vijf doelpunten.

De reserves van c.k.c. Maassluis hadden vooral de eerste helft een zware kluif aan Achilles (Hg) 2. Bij rust stond het er maar liefst ‘zeven’ achter (11-4), maar dat liet de ploeg van Johan van Barneveldt er zich niet van weerhouden terug te knokken. Het gat werd nog bijna gedicht bij 15-13, maar de thuisploeg liet Maassluis 2 niet meer dichterbij komen.

Maassluis A1 kwam zaterdag niet in actie en zal woensdag 23 september aantreden.

Maassluis 3 wist een knappe 17-18 overwinning te boeken tegen Twist 3 uit Vlaardingen en geeft zo een goed gevolg aan de overwinning van vorige week.

Maassluis B1 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd van Nieuwerkerk B1 (23-17) en Maassluis C1 had het erg zwaar tegen Nieuwerkerk C1 (22-2 verlies).