Cairox Hijs Hokij pakt de 1e prijs van het seizoen en wint de Supercup

DEN HAAG | Cairox Hijs Hokij speelde afgelopen zaterdagavond 21 september in de eigen Uithof om de Ron Berteling Schaal tegen Select 4-U Devils uit Nijmegen. Het was een boeiende en zeer spannende wedstrijd met een sensationeel slotstuk. Het was ook een weerzien met veel oud teamgenoten, want afgelopen zomer maakten Jurryt Smid, Raymond van der Schuit en Oliver Pataky de overstap naar Nijmegen. Dat dit in Den Haag gevoelig ligt bleek bij line up waarin de spelers werden voorgesteld aan het publiek.

© fotodolkens.nl

Beide teams waren in deze wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Met een 2-2 stand ver in de 3e periode kreeg Hijs Hokij een 2 minuten straf en Nijmegen scoorde in een man meer situatie en kwam op een 2-3 voorsprong. Het leek op de beslissende score. Met nog minder dan 2 minuten te spelen besloot coach Chris Eimers de goalie van het ijs te halen en hiervoor een extra speler op het ijs te zetten. Risicovol, maar wellicht de enige manier om toch tot de gelijkmaker te komen. Het bleek een gouden zet te zijn, want met nog 35 seconden te spelen scoorde Jasper Kick de gelijkmaker, zodat er aan het einde van de 60 minuten reguliere speeltijd 3-3 op de klok stond.

Dat betekende een verlenging met 5 minuten en 3 spelers op het ijs van ieder team. Den Haag begon zeer goed aan de verlenging en kreeg enkele goede kansen, maar kwam niet tot scoren. Levi Houkes van Nijmegen schoot in de 63e minuut tegen de paal tot opluchting van het Hijs legioen. Doug Rose werd de held van de avond toen hij in de 64e minuut Nijmegen goalie Deniz Mollen verschalkte en de winnende treffer scoorde tot groot enthousiasme van de Haagse aanhang. En hiermee werd Cairox Hijs Hokij Den Haag voor de vierde keer winnaar van de Ron Berteling Schaal.