Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Met een uitwedstrijd tegen Albatros in Zwijndrecht sloten zowel Maassluis 1 als 2 een teleurstellende 1e helft van het veldseizoen af. In de eerste competitieronde werd van Albatros verloren dus moest het in de return maar gebeuren. Teruggekeerd van een blessure stond Sven Veldman voor het eerst in de basis.

Maassluis 1 begon de wedstrijd in hoog tempo en verraste daarmee de tegenstander. Maassluis kreeg een aantal goede kansen, maar het leidde tot onvoldoende doelpunten. Er werd te weinig rendement uit de goede mogelijkheden gehaald. Ook Albatros bleek in de eerste helft niet goed op schot, wat uiteindelijk leidde tot een 5-4 achterstand bij rust, waar een voorsprong met een punt of drie of vier niet onverdiend was geweest.

Ook na rust ging het nog even gelijk op, maar na een 6-6 tussenstand beleefde Maassluis haar dit seizoen bijna traditionele “droge” periode. Waar Maassluis nauwelijks meer scoorde wist Albatros dit wel met regelmaat te doen en die ploeg lief zelfs uit naar een eindstand van 17-9. Gelet op de eerste helft zeer geflatteerd maar niet op basis van de tweede helft waar Maassluis het liet afweten. Dit met als gevolg dat Maassluis heel stevig op de laatste plaats staat. De ploeg gaat zich nu richten op het zaalseizoen. Een nieuwe start. De supporters geloven in een ommekeer, in de zaal gaat het goed komen.

Ook Maassluis 2 moest het hoofd buigen voor Albatros. In deze wedstrijd werd het verschil al in de eerste helft gemaakt. In de tweede helft kwam Maassluis nog terug tot een verschil van 2 punten, na een ruststand van 11-7 werd het 11-9. Maar toen was het kruit verschoten en liep Albatros uit naar een beslissende voorsprong van 6 punten. Uiteindelijk verloor Maassluis 2 met 19-12.