Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na de verloren partij tegen titelkandidaat R.W.A. stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen K.O.A.G. op het programma. Verliezen voor Maassluis zou betekenen dat R.W.A. al vroeg in het seizoen een gat zou slaan van vier punten. c.k.c. Maassluis was er alles aangelegen om de wedstrijd tegen het altijd lastige K.O.A.G. te winnen, voor K.O.A.G. gold exact dezelfde situatie als die van c.k.c Maassluis, verliezen is afhaken.

Maassluis 1 – K.O.A.G. 1 23 -21 (14 – 10)
K.O.A.G. kwam goed uit de startblokken en wist binnen twee en halve minuut twee keer te scoren. c.k.c Maassluis bleef goed bij de les, ondanks het felle begin van de tegenstanders. Door doelpunten van Niek Seesink en Leon Kloppenburg bleef c.k.c Maassluis aanhaken, waardoor de stand na tien minuten 4 -4 stond. Vanaf deze stand wist c.k.c. Maassluis het initiatief van de wedstrijd naar zich toe te trekken. K.O.A.G. stribbelde nog wel tegen en kon tot de 6 -6 nog meekomen, maar vanaf dat moment liet c.k.c Maassluis zien strijdvaardig te kunnen zijn zonder de kop te laten hangen. c.k.c Maassluis liep gecontroleerd en zelfverzekerd uit naar een ruststand van 14 – 10.

© Edwin Sonneveld

De tweede helft, die qua scoringsdrift niet meer het niveau had van de eerste helft, werd professioneel door c.k.c Maassluis uitgespeeld. c.k.c Maassluis bleef door een goed begin van de tweede helft uitlopen en had op een gegeven moment een maximale voorsprong van 7 doelpunten. Het enige wat men c.k.c Maassluis zou kunnen verwijten is dat de uitslag niet hoger uitviel in hun eigen voordeel. Op een stand van 21 – 14 hadden ze door moeten trekken naar een hogere uitslag, maar lieten de teugels echter vieren, zodat K.O.A.G. weer terug kon komen. De wedstrijd was al gespeeld en werd uiteindelijk niet meer spannend, waardoor de belangrijke wedstrijd werd gewonnen. De eindstand van de wedstrijd was 23 – 21, hierdoor kan c.k.c. Maassluis omhoog blijven kijken op de ranglijst en blijven spelen voor het kampioenschap.

Maassluis 2 – K.O.A.G 2 20 – 19 (10 -7)
Maassluis 2 draait tot nu toe een uitstekend zaalseizoen en wist al enkele wedstrijden op het nippertje te winnen of gelijk te spelen. Afgelopen zaterdag was het tegen het tweede team van K.O.A.G. niet anders. Maassluis 2 zette een uitstekende beginfase neer van de wedstrijd en liep flink uit op de tegenstanders. Het leek dan ook een kwestie te worden van doorzetten en het gat niet te klein laten worden, maar helaas kwam K.O.A.G. terug. Maassluis 2 wist van beide teams uiteindelijk het hoofd het meest koel te houden en ging er met een 20 – 19 overwinning vandoor. Wederom een keurige overwinning, waardoor Maassluis 2 een gedeelde eerste plaats bezit in een poule waar iedereen van iedereen wint.

Overige wedstrijden
Maassluis 3 moest aantreden tegen WION 3. Het derde team van Maassluis was wel fysiek aanwezig in de zaal, maar een wedstrijd is het nooit geworden. Een complete off-day bij Maassluis 3 zorgde er voor dat de wedstrijd terecht met 14 – 16 werd verloren.

De A-junioren hebben hun eerste zaalwedstrijd van het seizoen verloren. De A1 moest tegen koploper DES A1 en verloren met 14 – 16 hun wedstrijd. Er had een gelijkspel in kunnen zitten, maar met een doelpunt in de laatste minuut voor DES A1 was de wedstrijd definitief op slot.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl