wethouder Pleijsier opent het nieuwe kunstgrasveld

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

De eerste competitiewedstrijd na het zaalseizoen leverde voor zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 het gewenste resultaat: twee overwinningen. Nadat het nieuwe kunstgrasveld officieel werd geopend, mocht Maassluis 1 het opnemen tegen Triade en wist het er in de tweede helft zelfs een show-wedstrijd van te maken. Maassluis 2 begon minder scherp, maar zette tweede helft orde op zaken tegen het voor hen welbekende SDO uit Veldhoven.

Maassluis 1 – Triade  30-16 (17-7)

Maassluis 1 kwam sterk uit de startblokken tegen het nog puntloze Triade. Onder het genot van een klein middagzonnetje waren het in de eerste helft vooral Veldman (7x) en Kloppenburg (5x) die de bal door de korf wisten te krijgen. Binnen een kwartier stond er een 8-1 tussenstand op het scorebord mede dankzij goals van Slotboom en Bogaart. Dit tempo en deze scherpte is eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd niet meer gezakt en zo wist Maassluis 1 met nog 2 goals van Seesink, een welverdiende 17-7 ruststand op het scorebord te zetten.

Het publiek, en ook de spelers, hadden hun zinnen gezet op het behalen van de 30 goals. Dit was te merken aan de gretigheid en focus van sommige spelers. Zo wist Veldman er nog één te maken (8x), Seesink scoorde er nog vijf (7x) en Kloppenburg scoorde nog zesmaal in de tweede helft (11x). Het laatste kwartier mocht Henne Bloem zijn broer Tjerk vervangen en hij was het die de laatste pass op Kloppenburg gaf die de 30e goals van een mooie middag wist te maken.

Maassluis 2 – SDO (V) 2  23-15 (12-10)

Voor Maassluis 2 was het zaak om te winnen tegen het lager geklasseerde SDO, om zo de koppositie in de eerste klasse te behouden. Na een sterke eerste tien minuten met onder andere drie goals van Andreae, keek de Maassluisse reserveploeg tegen een 8-2 voorsprong aan. Hierna volgde een zwakkere fase waarin SDO terug kon komen naar 9-6, voornamelijk door persoonlijke fouten rond de korf. Tot aan rust kon SDO bij blijven, en door de derde goals van Bruijn en Van Buren was de stand toen 12-10.

Na rust was het spel beter en werden de kwalitatieve verschillen duidelijker zichtbaar. De goals vielen makkelijker, er werden minder fouten gemaakt, en dat resulteerde in bij vlagen een leuk spel om te zien. Zo kon Maassluis 2 met goals van onder andere Doesburg, Lentink en Van Waardenburg eenvoudig uitlopen 23-15 en daarmee blijft de ploeg op plek 1.

Overige resultaten

Niet voor het eerst dit seizoen mocht Maassluis 3 opdraven tegen het Sliedrechtse Merwede 3. De eindstand van 18-10 geeft een duidelijke weergave van de krachtsverhoudingen op het veld afgelopen zaterdag.

Maassluis A1 wist in een spannende wedstrijd te winnen van Valto A1. Ondanks een achterstand net na rust wisten de junioren op volwassen wijze de 18-15 overwinning te behalen.

Vanaf 2 april verkoopt c.k.c. Maassluis acht weken lang sportgroenten van Team Tommies in de kantine. De vereniging is namelijk geselecteerd deel te nemen aan een gezonde pilot van Greenco. Een mooi initiatief en sluit goed aan bij de ambitie van de club om de leden de mogelijkheid te bieden gezonder te snacken.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl