Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Na de winst van vorige week tegen promovendus Triade stond afgelopen zaterdag de eerste echte krachtmeting op het programma. In de eerste thuiswedstrijd kwam RWA uit Portugaal op bezoek. RWA had haar eerste wedstrijd verloren van andere titelkandidaat Kinderdijk en moest tegen Maassluis de eerste punten binnen halen om niet te ver achterop te raken.

Maassluis – RWA 18 – 13 (10 – 6)
Maassluis schoot furieus uit de startblokken. Voordat iedereen goed en wel door had dat de wedstrijd was begonnen had Maassluis al twee erin liggen. Daarna schrok RWA ook wakker en ontspon er een gelijk opgaande strijd. Maassluis werd slordig, maar RWA kon daar niet van profiteren. De thuisploeg bleef zodoende aan de goede kant van de score. Een interceptie van Lisanne Mars halverwege de eerste helft bleek echter een ommekeer in de wedstrijd. Maassluis was weer bij de les en ging steeds beter spelen. Zo’n zes minuten voor tijd, bij een 7 – 6 stand, kreeg Maassluis helemaal de geest en deed er nog een schepje bovenop. De 10 – 6 ruststand was daarvan het resultaat.

Na de thee was het weer Maassluis dat het voortouw nam. Via Henne Bloem (2x) en Pim de Bruijn liep Maassluis verder uit naar een 13 – 6 voorsprong. Een gat dat niet meer weggegeven mag worden. Toch stokte op een gegeven moment de aanval en kon RWA, gecoacht door oud-Maassluis coach André Verbaas, langzaam terugkomen tot 15 – 12. De 16 – 12 van Eva Slotboom voelde daarom als een bevrijding en was gelijk de beslissing in de wedstrijd. Leon Kloppenburg kreeg zo’n vijf minuten voor tijd nog wat speeltijd. Zijn eerste schot was direct raak. Het slotakkoord was echter voor Pim de Bruijn, die met 5 doelpunten samen met Henne Bloem de topschutter van de wedstrijd was. Hij benutte een strafworp die door de eveneens ingevallen Lars Bergwerff onder de korf werd versierd.

Kinderdijk, Twist en Ondo wisten allen ook hun tweede wedstrijd te winnen, waardoor er nu vier teams met vier punten zijn en vier nog puntloos.

Overige resultaten
Maassluis 2 kreeg RWA 2 op bezoek. Net als vorige week bleek Mark van Buuren weer aardig op schot. Ditmaal wist hij acht keer de korf te raken. Mede daardoor wist Maassluis 2 ook nu weer de winst binnen te halen met dezelfde eindstand als Maassluis 1: 18 – 13. De promovendus in de eerste klasse begint dus ijzersterk aan de competitie en heeft nu vier punten uit twee wedstrijden.
Ook Maassluis 3 pakte de volle buit. Zij had geen kind aan DES 3 en walste er met 18 – 5 overheen. Alleen de A1 wist helaas weer niet te winnen. Mede doordat er twee dames wegens blessures ontbreken, moesten de junioren de punten aan Excelsior A1 laten. Eindstand 9 – 13.