Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De eerste wedstrijd van de tweede helft van het zaalseizoen werd door het eerste team van c.k.c. Maassluis eenvoudig gewonnen. In Vlissingen werd Seolto op een flinke nederlaag getrakteerd: 15-28. Maassluis 2 kwam tegen Pernix net te kort: 22–19.

Seolto 1 – Maassluis 1 15-28 (8–12)
Door werk, school en blessures moesten de, door Eurohypotheken Rijnmond gesponsorde, teams zaterdag gehavend op pad. Maassluis 1 miste Lilly Bogaart, Leon Kloppenburg en Tjerk Bloem. Hun plekken werden ingenomen door Sven Veldman, Jan-Cees Andreae en Afra Verpaalen. Daarnaast miste het tweede team ook nog eens Lisanne Mars, die eerder die week een blessure opliep.
Het begin van de wedstrijd ging nog gelijk op. Seolto profiteerde in die fase met name door wat Maassluise slordigheden in de verdediging. Pas halverwege de eerste helft wist de ploeg van Richard van Weert een beslissend gat van vier punten te slaan.

In de tweede helft zagen de Zeeuwse, en een handvol meegereisde Maassluise, supporters een ontketend Maassluis. Er werd, ook zonder topschutter Kloppenburg, aan het doelsaldo gewerkt. Binnen een kwartier keek Seolto tegen een achterstand van tien punten aan. Alle Maassluise spelers wisten in Vlissingen de korf te vinden. Dat gold ook voor de ingevallen, en debuterende, A-junioren Fleur van der Lee en Kevin Wisniewski. Maassluis 1 staat dankzij de overwinning nog altijd tweede in de tweede klasse, twee punten achter koploper RWA.

Pernix 2 – Maassluis 2 22-19 (12-12).
Het tweede team van Maassluis liep in Leiden tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Net als de heenwedstrijd in Maassluis, was Pernix met minimaal verschil de sterkere ploeg. Bij rust waren de ploegen nog in evenwicht, maar in het tweede bedrijf moest Maassluis steeds in de achtervolging. Vlak voor tijd viel Pascalle Harteveld nog geblesseerd uit. Later zou blijken dat zij een botje in haar voet brak.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien