Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Het eerste team van c.k.c. Maassluis heeft in een direct duel met concurrent RWA het onderspit moeten delven. De ploeg van Marco Swikker zag RWA voor rust een gaatje van drie doelpunten slaan, wat de ploeg in het tweede bedrijf niet meer wist te herstellen: 28-23.

RWA – Maassluis 28-23 (16-13)

De opdracht was duidelijk voor Maassluis. Een overwinning op directe concurrent RWA was noodzakelijk om in veilige(re) regionen te komen. Voorafgaand op het belangrijke treffen stonden beide ploegen namelijk op gelijke hoogte, een gedeelde zesde plaats, vier punten voor op hekkensluiter Tjoba.

De Maassluise formatie startte prima aan de wedstrijd. Na amper zes minuten spelen stond de ploeg, in het hol van de leeuw, met 1-4 voor. Daarna kwam de thuisploeg terug tot 4-4, waarna de eerste helft verder gelijk opliep. Maassluis leek acht minuten voor rust een gaatje te slaan, 9-11, maar kon niet lang genieten van de voorsprong. De marge verdween als sneeuw voor de zon toen de Rhoonse formatie, via vier doelpunten op rij scoorde.

De marge waarmee RWA de rust inging, kon het vrijwel de gehele tweede helft volhouden. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Maassluis op één punt verschil te komen. Maassluis kon kort aanklampen, maar nooit op gelijke hoogte komen. Bij een stand van 24-23 gaf de thuisploeg nog eenmaal gas, brak daarmee definitief het Maassluise verzet en bepaalde de eindstand op 28-23.

Maassluis staat door de nederlaag nu op de zevende plaats en zou daarmee veroordeeld worden tot een beslissingswedstrijd. Bovendien ziet de ploeg de nummer laatst, Tjoba, tot op twee punten naderen. De Zeeuwen wonnen verrassend hun wedstrijd van kampioenskandidaat Rust Roest. In de komende twee weken zal Maassluis alles op alles moeten zetten om in de wedstrijden tegen Merwede en Tjoba voldoende punten te sprokkelen om zich alsnog veilig te spelen. Dan moet het dus sowieso Tjoba van zich afhouden, maar ook minimaal Albatros of RWA bijhalen. Ploegen die nu nog twee punten meer hebben.

RWA 2 – Maassluis 2 23-18 (13-11)

Het tweede team van Maassluis heeft niet kunnen stunten tegen koploper RWA 2. Daarmee is de kans zich te handhaven in de reserve eerste klasse verdwenen. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat met de veilige zesde plek nu vijf punten.