Lisanne Mars zet Leen Knoppenburg in stelling

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen alweer op het programma. Het was zaak voor CKC Maassluis om geen misstap te begaan tegen het laag geklasseerde ACKC om zo de druk op koploper ONDO uit Middelburg te houden. Onder een heerlijk najaarszonnetje deed Maassluis wat het moest doen. Door de winst kan zij met een goed gevoel de zaal in gaan.

Maassluis – ACKC 17 – 10 (9 – 3)
Vooraf werd er een minuut stilte gehouden voor 50 jarig korfballid Anneke Ringelberg, die op 3 oktober op 68 jarige leeftijd onverwachts is overleden. Na het fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Maassluis een eenvoudige middag zou hebben. ACKC opende nog wel de score vanaf de strafworp-stip, maar daarna liep Maassluis eenvoudig uit naar een 9 – 3 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft floot de scheidsrechter voor een strafworp-waardige overtreding in het voordeel van Maassluis die alleen hij had gezien. Het was niet zijn enige beslissing die de wenkbrauwen deed fronsen. Commentaar hierop leverde Dick van Houwelingen, coach van ACKC, een gele kaart op. Henne Bloem benutte de strafworp. Zo’n twee minuten later, nadat ACKC een strafworp had gemist, mocht Bloem opnieuw vanaf de stip aanleggen. Ditmaal miste hij, maar een direct daarop gegeven vrije bal wist hij wel te benutten. Opnieuw bracht van Houwelingen de scheidsrechter op de hoogte van wat hij van die beslissing vond, wat hem op een tweede gele, en dus een rode kaart kwam te staan. Het betekende dat hij niet langer tegen de boarding mocht leunen, maar daar achter moest gaan staan waardoor hij het vervolg van de wedstrijd van 20cm verderop moest bekijken. Lisanne Mars vergrootte de voorsprong met een afstandsschot naar een 12 – 3 stand, waarmee de wedstrijd natuurlijk wel was gespeeld. Maassluis liet de teugels wat vieren wat de bezoekers de gelegenheid gaf de stand voor hen nog ietwat draaglijker te maken.

ONDO wist ook haar zevende wedstrijd te winnen waardoor het met 14 uit 7 aan de leiding gaat in de 2e klasse G, achtervolgd door Maassluis met 12 uit 7. Achtervolger Kinderdijk won ook zaterdag en blijft met 9 uit 7 Maassluis nog in het zicht houden.

Overige resultaten
Maassluis 2 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Tempo 3, dat de week ervoor nog met 20 – 12 van koploper PKC/SWK Groep 4 had weten te winnen. Met welk team ze dat precies hebben gedaan is niet geheel duidelijk, want Maassluis 2 had absoluut geen kind aan de tegenstander uit Alphen aan de Rijn. Een 12 – 1 ruststand was duidelijk niet wat iemand van te voren had verwacht. In de tweede helft verslapte Maassluis 2 wat, maar de bezoekers waren absoluut niet bij machte de score nog iets dragelijker te maken. Mede door twee gemiste strafworpen kwamen zij niet verder dan een schamele 3 doelpunten, waar Maassluis 2 er 18 tegenover heeft gezet. Daarmee is promovendus Maassluis 2 halverwege de competitie de verrassende koploper van de 1e klasse H, al moet het die plaats wel delen met zowel PKC/SWKGroep 4 en KCC 3.

Maassluis 3 had het moeilijk tegen WION 2, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 14 – 13. We vinden Maassluis 3 terug op een gedeelde derde plaats op de ranglijst in de reserve 2e klasse L met 8 uit 7, twee punten achter de twee koplopers Merwede 3 en DES 3.

De A1 speelde een goede wedstrijd tegen koploper Avanti A1, maar wist helaas niet de winst binnen te halen. Eindstand 18 – 16. De A1 staat op een knappe derde plaats in de 1e klasse F met 8 uit 7.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)