© Edwin Sonneveld - Maassluis 1 in de aanval tegen ONDO

Het eerste team van c.kc.c Maassluis boekte een tamelijk eenvoudige 15-8 overwinning op ONDO Middelburg en Maassluis 2, in de zaal uitkomend in de eerste klasse, wist VEO 3 met 16-11 te verslaan.

Maassluis 1 – ONDO Middelburg 1 15-8
Maassluis 1 mocht het zaalseizoen openen tegen een, vooral in de eerste helft, aanvallend zwak ONDO Middelburg. Het was dan ook zaak om niet meegetrokken te worden in het niveau en zelf aanvallend de juiste keuzes te blijven maken. De resultaatloze aanvallen van ONDO werden afgewisseld door soms heel mooi uitgespeelde doelpunten aan Maassluisse zijde, zoals een doorloopbal van Niek Seesink die hij al vallend in de korf wist te mikken. Halverwege de eerste helft begon ONDO eindelijk tot scoren te komen, maar zij konden de Maassluise voorsprong niet in gevaar brengen. De tweede helft liet eenzelfde wedstrijdbeeld zien, waarbij Maassluis rustig door bleef scoren door onder andere Man of the Match Leon Kloppenburg die in totaal vijfmaal de bal door de korf liet gaan, terwijl ONDO geen vuist kon maken tegen de Maassluise overmacht. De eerste punten van het nieuwe zaalseizoen zijn zogezegd relatief eenvoudig binnengehaald.

Maassluis 2 – VEO 3 16-11
Nu uitkomend in de eerste klasse was het zaak voor Maassluis 2 om van de hatelijke -2 punten af te komen. Daar was tegen VEO 3 de eerste mogelijkheid toe. Waar VEO sterk uit de startblokken kwam, was het Maassluis 2 dat heel de wedstrijd lang een zeer degelijk niveau en doelpuntenpercentage haalde. Na een gat van vier punten geslagen te hebben, bleef dit het wedstrijdbeeld en waren de eerste punten in de eerste klas een feit.