Leon Kloppenburg klaar om met vrije bal te scoren

Hoofdsponsor: Reinier de Graafgroep
Co-Sponsor: De Huizenbemiddelaar

MAASSLUIS | Het eerste team van korfbalvereniging CKC is weer aangehaakt bij de top in de 2e klasse G. Na een schromelijk verlies tegen medekoploper ONDO uit Middelburg, was daar deze week de revanche tegen Kinderdijk. De toeschouwers kregen een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld die uiteindelijk leidde in een 20-16 overwinning voor de Maassluise hoofdmacht.

Maassluis – Kinderdijk 20-16 (8-7)
Na het verlies op ONDO vorige week was winnen vandaag een must voor de Maassluizers, die hun titelaspiraties niet nu al uit het oog willen verliezen. Dat die boodschap duidelijk was lieten de spelers vanaf minuut één zien en het waren drie vrije ballen, gemaakt door zowel Henne Bloem als Leon Kloppenburg, die Maassluis op een vroege voorsprong zetten. Na elk gaatje van twee of drie punten haakte Kinderdijk weer aan. Een afstandschot in de laatste minuut van de eerste helft bracht Kinderdijk op 8-7, waardoor de wedstrijd spannender aanvoelde dan nodig was.

In de tweede helft werd er direct flink aangezet, mede door een doorloopbal van Afra Verpaalen. Hierdoor kwam Maassluis op een naar het scheen comfortabele 14-9 voorsprong. Vier doorloopballen en een strafworp van Kinderdijk brachten hen echter opnieuw in de wedstrijd. Met een 15-14 tussenstand leek het nog spannend te worden, maar Maassluis wist echter net op tijd de rug te rechten en de wedstrijd volwassen uit te spelen tot een eindstand van 20-16.

Een positief resultaat voor de ploeg van coach Tesselaar, maar wel één die nog onnodig spannend werd. De aansluiting met de top is er echter weer en de achtervolging op ONDO kan volgende week tegen Twist in Vlaardingen een vervolg krijgen.

Overige wedstrijden
Het tweede team van Maassluis wist zeer knap te winnen van koploper PKC 4 uit Papendrecht. Met opportunistisch spel en volwassen verdedigen kwamen de reserves tot een 16-13 eindstand en een gedeelde koppositie in de poule. Maassluis 3 kon het niet bolwerken tegen Kinderdijk 2 en zakt daardoor een plaatsje op de ranglijst. De junioren van de A1 wonnen op het laatste moment met 11-10 van Weidevogels en staan daardoor gedeeld tweede in hun poule.