3 doelpunten aanvoerder Tjerk Bloem niet genoeg voor winst

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Gemende gevoelens is het enige dat c.k.c. Maassluis afgelopen zaterdag overhield aan de wedstrijden van zowel Maassluis 1 als 2. Waar Maassluis 1 na een mindere eerste helft de overwinning uit haar handen liet glippen, was het bij Maassluis 2 blij met het punt dat zij overhielden in een doldwaze slotfasé. Zij liepen namelijk de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Maassluis 1 – Viking 1 18 – 18 (7 – 7)
Gezien de wisselende resultaten van de afgelopen weken was het zaak om met een goed gevoel de 1e helft van de veldcompetitie af te sluiten. Maassluis 1 begon afgelopen zaterdag niet met de gebruikelijke basis 8. Wegens uiteenlopende redenen waren 3 spelers afwezig tegen Viking. De start van Maassluis was dan ook niet optimaal en ze hadden moeite om elkaar te vinden. Viking nam dan ook brutaal het initiatief, hoewel Maassluis nog wel op een 1 – 0 voorsprong kwam, was de stand na 10 minuten op de klok 1 – 4 in het voordeel van Viking. Vanaf dat moment werd er over en weer gescoord. 7 minuten voor de rust stond het 4 – 7 op het scorebord.

Maassluis nam vlak voor de rust nog één sprint, zowel Sven Veldman, Leon Kloppenburg als Tjerk Bloem wisten te scoren. Hierdoor bleef de schade beperkt en was de stand gelijk 7-7. Maassluis ging ook door waar ze de eerste helft waren gebleven in amper 3 minuten wist Maassluis de gelijk stand om te bouwen naar een 10 – 7 voorsprong. Viking bleef echter aanhaken en zou dit heel de tweede helft volhouden. Viking kwam weer terug tot een 11 – 11 stand en gaf daarna ook weer meteen het initiatief terug aan Maassluis. Maassluis maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde 5 keer. Het taaie Viking wist toch weer aan te haken en terug te komen naar 16 – 15.

Er werden nog enkele doelpunten gemaakt en 10 minuten voor tijd scoorde Tjerk Bloem zijn derde doelpunt waardoor de stand 18 – 16 stond in het voordeel van Maassluis. Er volgde nog 10 hectische minuten, waar Maassluis niet meer wist te scoren en de druk van Viking groter werd. Viking miste nog wel een strafworp, maar met een afstandsschot en een vrije bal wisten ze 2 minuten voor het einde toch nog langszij te komen, waardoor de stand uiteindelijk 18 – 18 werd. Een terecht gelijkspel met een stoïcijns Viking en Maassluis die niet bij machte was om heel de wedstrijd te heersen

Maassluis 2 – MIA 3 16 – 16 (8 -12)
Maassluis 2 draait een uitstekende veldcompetitie en staat tweede in de poule. Zij mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen MIA 3 die laatste staan. Wat op papier wellicht een makkelijke wedstrijd zou zijn, bleek niets minder waar. De eerste helft had MIA 3, die uitsluitend bestond uit oudgediende, een ruime voorsprong te pakken. Ondanks het feit dat er bij Maassluis 2 spelers ontbraken, was dit geen reden om met een achterstand de rust in te gaan.

De ruststand was 8 – 12 en er moest uit een ander vaatje getapt worden om toch deze wedstrijd te kunnen winnen. Maassluis 2 haakte aan bij MIA door mee te scoren in de tweede helft en met nog 19 minuten op de klok stond het 12 – 16. Er werd een dubbelle wisselgeplaatst bij Maassluis waarvan de gemiddelde leeftijd van deze spelers 39 was. Maassluis sloot de verdediging beter en kroop langzamerhand richting MIA, 14 -16. Met nog 2 minuten op de klok schoot Mark van Buren de 15 – 16 erin en wat volgde was een hectische fasé waarin, zowel MIA als Maassluis vochten voor wat ze waard waren. Met nog 1 aanval te gaan en nog 4 seconden op de klok kreeg Mark van Buren wederom de bal en schoot deze raak. Punt gered.

Overige wedstrijden
Maassluis 3 deed goede zaken door van Albatros 2 te winnen. In een prima wedstrijd waar vooral Maassluis 3 goede aanvallen afwisselde met goed verdedigend werk wonnen zij met 19 -17. Maassluis A1 had de winst of een gelijkspel voor het grijpen, maar twee minuten voor het einde met een stand van 13 – 13 scoorde de tegenstander toch nog 2 maal, waardoor Maassluis A1 verloor.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien