Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De vraag was of Maassluis de kater van verleden week kon wegspoelen na de domper tegen Tjoba. Vorige week stond Maassluis niet volledig fit aan de start tegen Tjoba, dat was deze week wel anders. Op volle oorlogssterkte stond Maassluis 1 zaterdag in het veld tegen Albatros. De uitwedstrijd werd gewonnen met 22 – 27 en als promovendus naar de eerste klasse staat Maassluis er uitstekend voor in de zware 1e klasse poule.

Maassluis – Albatros (23 – 22)

Ondanks de misstap tegen Tjoba verkeerd Maassluis in een stijgende lijn in het vertoonde spel. Ook tegen Albatros was terug te zien dat er mentale weerbaarheid is. Albatros toonde namelijk de eerste helft prima spel en liep in de eerste minuten uit naar een 2 – 5 voorsprong. Maassluis moest de gehele tijd blijven aanhaken en kwam vaak niet verder dan twee doelpunten achterstand. Telkens als Maassluis een antwoord had op het spel van Albatros had de tegenstander direct een antwoord terug. Hierdoor leek Albatros een licht voordeel te hebben de hele eerste helft, wat eindigde in een 11 – 13 ruststand.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. Maassluis kreeg meer controle over de wedstrijd, er werd beter verdedigd en scorend liep Albatros achter de feiten aan. De wedstrijd leek langzamerhand beslist in het voordeel van Maassluis. Drie doelpunten voorsprong vijf minuten voor het einde leek voldoende te moeten zijn voor de winst, maar juist in deze fase werd Maassluis slordig. Albatros zette alles op alles om nog een gelijkspel te forceren wat lukte. De stand werd gelijk getrokken naar 22 -22, maar het was Dennis van der Lee die het winnende doel maakte voor Maassluis met nog 2 minuten te gaan. Albatros wist hun laatste aanval niet te verzilveren, waardoor de winst van Maassluis een feit was. Een lesje wedstrijd doodmaken zou wel op zijn plaats zijn, maar desalniettemin wederom een uitstekend resultaat voor het team van Marco Swikker,

Maassluis 2 – Albatros 2 (17 – 21)

Maassluis 2 is de rode lantaarndrager in de poule en had verleden week voor het eerst gewonnen in de zaalcompetitie van Tjoba. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Albatros 2, een tegenstander welke op voorhand beschouwd werd als een wedstrijd welke gewonnen zou kunnen worden. Helaas was de start van de eerste helft niet goed. Albatros liep uit naar een comfortabele voorsprong. De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. Door o.a. de inbreng van een aantal oudgediende slonk de voorsprong van Albatros naar twee doelpunten. Een stunt leek inzicht, maar Albatros herpakte zich en won uiteindelijk de wedstrijd, enigszins geflatteerd met 17 – 21.