Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag speelde Maassluis 1 de laatste veldthuiswedstrijd van dit seizoen voordat het, over twee weken, richting de Olympiahal verhuist. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Phoenix uit Zoetermeer. Een fysieke en goede tegenstander die meespeelt voor het kampioenschap in de eerste klasse. Het bleek dan ook letterlijk en figuurlijk een te zware tegenstander te zijn voor Maassluis.

Maassluis – Phoenix (15 – 19)

Zowel Maassluis als Phoenix begonnen goed aan de wedstrijd. Phoenix schoot als eerste raak en Maasluis bracht, met een kort afstandsschot achter de paal van Leon Kloppenburg, de stand meteen weer gelijk. Twee minuten later deden de teams het andersom. Maassluis scoorde een afstandschot door Dennis van der Lee, maar Phoenix scoorde meteen terug en pakte door. De score kwam in het voordeel te staan van Phoenix met 2 – 4. Maassluis knokte zich nog terug door de stand gelijk te trekken tot 4 – 4, maar vanaf die stand was Phoenix heer en meester in de eerste helft. De tegenstander van Maassluis liep uit naar een 4 – 7 voorsprong en was vooral fysiek gezien Maassluis de baas. Maassluis was niet bij machten om scorend mee te gaan en had te weinig verdedigende en aanvallende rebound om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Dit resulteerde in een 7 – 12 ruststand in het voordeel van Phoenix.

Na de rust leek Maassluis meer grip te krijgen op het fysieke spel van Phoenix. Door diverse doelpunten van verschillend mensen van Maassluis, wist Maassluis langzamerhand toe te kruipen qua score richting Phoenix. Het werd zelfs nog spannend toen Eline Groeneveld de score op 13 – 14 bracht. De wedstrijd leek nog alle kanten op te kunnen gaan, maar Phoenix bleek weer op tijd bij de les te zijn. De ervaring van Phoenix zorgde ervoor dat ze niet in paniek raakte en heel snel weer uitliepen naar een 13 – 18 voorsprong. Maassluis kwam deze klap niet meer te boven en Phoenix kon de wedstrijd uitballen. Er werd door beide teams nog gescoord, waardoor de einduitslag 15 – 19 was voor Phoenix. Komende zaterdag wacht nog een uitwedstrijd tegen Excelsior, de nummer één in de poule, voordat we definitief richting het zaalseizoen gaan.

Maassluis 2 – Reeuwijk 2 (23 – 14)

Maassluis 2 won de wedstrijd tegen Reeuwijk 2 met 23 – 14, maar waar de stand doet vermoeden, bleek het een harde noot om te kraken. Reeuwijk 2 bood goed weerstand, waar Maassluis 2 niet kon loskomen van de tegenstander. Het gat met de tegenstander bleef tot een kwartier voor het einde zo’n twee doelpunten verschil. Er leek wat van Maassluis 2 haar schouders af te vallen toen het gat vier doelpunten werd. Daarna ging het los en schoot Maassluis vanuit alle posities raak. Hierdoor blijft Maassluis 2 koploper in de reserve tweede klasse.