Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De competitie lijkt gespeeld na de nederlaag van vorige week op koploper RWA, maar voor de Maassluise formatie was de wedstrijd tegen KOAG er één om de wonden te likken en zich te herpakken. Dat deed de ploeg van Richard van Weert. Ook Maassluis 2 won, met nagenoeg identieke cijfers.

KOAG 1 – Maassluis 1 22-25 (11–13)
Voorafgaand aan de wedstrijd was er het besef dat de competitie, na de verloren onderlinge confrontatie van een week eerder, vrijwel zeker in het voordeel van RWA beslist gaat worden. Het kan dan nog weleens een lastige opgave zijn om je op te laden voor de volgende wedstrijd. Hoewel dat in de teambespreking duidelijk aangehaald werd, leek het in de beginfase van de wedstrijd zeker het geval te zijn. Maassluis liet zich in de eerste minuten overrompelen door het zeer fysieke spel van de ploeg uit Krimpen aan den IJssel. Na vijf minuten stond er een 4-0 voorsprong op het bord in het voordeel van de thuisploeg en had de scheidsrechter zijn handen vol. Tot genoegen van de op de tribune aanwezige spelers van concurrent RWA.

Maassluis schakelde echter bij, knokte zich terug in de wedstrijd en nam bij 6-7, na zeventien minuten, voor het eerst het heft in handen. De Maassluise formatie hield de voorsprong vast tot aan de rust en verdubbelde nog voor die tijd de marge. Ook na rust was Maassluis de betere ploeg. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd totdat er vijf minuten voor tijd een riante 19-24 stand op het bord stond. De wedstrijd was daarmee gespeeld. De aanwezige RWA-spelers moesten ‘met lege handen’ naar huis, maar hebben aankomende week aan een punt genoeg om het kampioenschap alsnog binnen te slepen.

KOAG 2 – Maassluis 2 20-25 (12-14)
Ook het tweede team van Maassluis won in Krimpen van KOAG, nagenoeg met dezelfde cijfers. In een stuk gemoedelijkere wedstrijd werd het 20-25. De twee punten die het team van Martijn van der Wees daarmee verdiende, waren twee zeer kostbare. Maassluis neemt daarmee namelijk afstand van de degradatieplekken. KOAG en Deetos nemen op dit moment die plekken in. Ondanks dat Maassluis nu veilig is, bestaat er theoretisch nog een kans dat de zesde plek, waarop Maassluis 2 nu staat, ook in aanmerking komt voor degradatie. Er is namelijk een scenario dat de twee slechtste nummers zes van alle poules ook degraderen. Zaak voor Maassluis 2 om zich in de komende twee wedstrijden naar de vijfde plek en zich definitief veilig te spelen.

Overige uitslagen
Maassluis 3 ligt nog steeds op koers voor het kampioenschap in de reserve tweede klasse. Het geroutineerde team won de belangrijke uitwedstrijd tegen WION met minimaal verschil: 18-19. Daarmee heeft het nog altijd een voorsprong van één punt op directe achtervolger IJsselvogels 3. Maassluis A1 verloor nipt van koploper DES A1 en haakt daardoor definitief af in de strijd om de bovenste plek in de eerste klasse.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl