[foto]  Eva Slotboom spelmoment in 2016

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na negen seizoenen is CKC Maassluis eindelijk weer terug in de eerste klasse. Dit seizoen heeft zij maar één doel: handhaving. Van de tegenstander van afgelopen zaterdag, Excelsior uit Delft, wordt verwacht dat zij bovenin zal meedraaien.

Maassluis – Excelsior (11 – 18)

Bij de start van de wedstrijd werd gelijk duidelijk dat Maassluis nu op een niveau hoger acteert. Na iets meer dan twee minuten kreeg zij al drie doelpunten om de oren. Vijf minuten daarna stond het 0 – 5. Daarna kreeg Maassluis de tegenstander onder controle en wist Excelsior maar liefst 18 minuten niet te scoren. Maassluis kwam langzaam dichterbij en wist zelfs op gelijke hoogte te komen. In de slotfase van de eerste helft konden de bezoekers uit Delft nog wat terug doen waardoor er met een 6 – 8 stand werd gerust.

In de tweede helft was het weer Excelsior dat het initiatief nam. Na 7 minuten was de score alweer uitgebreid tot 6 – 11. Maassluis wist nog wel iets terug te doen, maar het gat werd nooit meer kleiner dan drie punten. Maassluis deed niet veel onder voor Excelsior, maar had meer kansen nodig dan de Delftenaren. Voor coaches Swikker en Voskamp is duidelijk dat daar aan gewerkt moet worden. Uiteindelijk trokken de bezoekers met 11 – 18 aan het langste eind.

Overige resultaten

Na de degradatie vorig jaar is het doel van Maassluis 2 kampioen worden en terugkeren naar de reserve eerste klasse. WION 3, de tegenstander van afgelopen zaterdag, zal Maassluis in ieder geval geen strobreed in de weg leggen. Maassluis 2 had geen kind aan de bezoekers uit Rotterdam en sloten de wedstrijd af met een 22 – 4 overwinning.

Maassluis 3 kwam net te kort tegen Avanti 5 (12 – 14). De Maassluise junioren van de A1 verloren met dezelfde cijfers van Albatros A1.