door Jacco Booster

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Na een gedegen voorbereiding, onder veelal hoge temperaturen, mocht het eerste team van de korfballers van CKC Maassluis afgelopen zaterdag het seizoen openen met een uitwedstrijd tegen Velocitas uit Leiderdorp. Meteen een pittige tegenstander, want Velocitas acteerde vorig seizoen nog een klasse hoger. Velocitas startte veel scherper dan Maassluis en pakte binnen mum van tijd een 5-1 voorsprong. Qua spel was het eigenlijk nog best aardig wat Maassluis liet zien, maar het schotpercentage was ver onder de maat. Maassluis wist een tijdje aan te haken en het verschil op 4 doelpunten te houden, maar vervolgens liep Velocitas gestaag uit naar een 12-6 ruststand.

De tweede helft werd helaas nooit meer echt spannend. Het vizier bij de Leiderdorpers bleef op scherp staan. Ondanks de strijdlust, die wel degelijk werd geleverd door Maassluis, vergrootte Velocitas haar voorsprong steeds iets meer. Het Maassluise team met nieuwelingen legde het af tegen een op elkaar ingespeeld team dat net gedegradeerd was uit de overgangsklasse. Eindstand 21-12. Coach van Barneveldt weet dat hij de komende weken met de groep aan de bak moet, maar gaf aan dat hij daarvoor, ondanks het forse verlies, voldoende positieve aanknopingspunten zag.

Maassluis 2 trof het tweede team van Velocitas. Na een moeizame eerste helft en een 10-5 achterstand gingen alle remmen los. Maassluis 2 scoorde erop los en boog de 10-5 achterstand onder luid gejuich van de meegereisde supporters om in een 12-15 eindstand!

Volgende week een vol thuisprogramma in het Wipperspark waar Maassluis 1 meteen revanche kan nemen op Achilles uit Den Haag voor de recente nederlaag in een oefenwedstrijd.

• 10:15 Maassluis B1 – Ondo B1
  • 11:30 Maassluis A1 – KCC A2
  • 14:30 Maassluis 2 – Achilles 2
  • 16: 00 Maassluis 1 – Achilles 1