Henne Bloem was geblesseerd

MAASSLUIS | Zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 reisden afgelopen zaterdag af naar Waddinxveen voor de ontmoeting met Korbis, ook een promovendus uit de 2e klasse. Dit was al voor de tweede keer in dit nog maar net gestarte seizoen, want in de voorbereiding werd tegen Korbis geoefend.

Ten opzichte van de seizoensopening kende Maassluis 1 wijziging in de opstelling, Pim Bruin verving de vorige week geblesseerd geraakte Henne Bloem. De start was stroef wat na ongeveer 10 minuten resulteerde in een 4-2 achterstand. Voor coach Marco Swikker aanleiding voor een time-out. Daarna pakte Maassluis 1 het goed op en kende een hele goede periode met veel doelpunten. Korbis kon er in die periode weinig tegenover zetten. Dit leidde voor Maassluis tot een fijne ruststand 7-10.

Net als in de eerste helft was ook de start van de 2e helft voor Korbis, dat de achterstand in korte tijd goed maakte: 11-11. Voor Maassluis 1 genoeg reden om weer een tandje bij te zetten, waarbij een ruime voorsprong werd genomen: 12-16. Vier punten los met een minuut of acht te spelen. De overwinning lag voor het oprapen. Maar juist in die resterende periode speelde Maassluis minder en bracht Korbis weer terug in de wedstrijd. Ook een aantal wissels konden het tij niet keren. In de laatste minuut maakte Korbis zelfs de winnende goal (18-17) waarmee Maassluis een bijna zekere overwinning uit handen zag glippen. Tot grote teleurstelling van het team en de coaches, en de in grote getale meegereisde supporters. Vanaf volgende week de goede periodes wat langer, de mindere wat korter, en de punten gaan volgen. Doelpuntenmakers: Leon Kloppenburg 6x, Dennis van der Lee 4x, Sietse Spaan 3x, Pim Bruin 2x, Afra Verpaalen 1x en Marjelle Mars 1x.

Maassluis 2 nam sportief revanche voor de nederlaag in de oefencampagne en won met 12-14 na een 8-9 ruststand. Prima pot, en met 2 overwinningen een goed begin van de competitie en het enige team in de competitie zonder puntverlies.