door Demi Zeegers

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De Maassluise selectieteams zijn er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in punten om te zetten. Uitgerekend tegen de oude ploeg van de ‘nieuwe’ coach André Verbaas, RWA, ging Maassluis 1 onderuit: 21-19.

RWA – Maassluis 21-19 (9-5).

Bij c.k.c. Maassluis stond André Verbaas na zes seizoenen voor het eerst weer als hoofdtrainer bij een competitiewedstrijd langs de lijn. Zaterdag 24 mei 2014 deed hij dat voor laatst. Hij nam toen na vier jaar afscheid als hoofdtrainer bij c.k.c. Maassluis. Saillant detail, de eerste tegenstander afgelopen zaterdag was RWA, de club waar Verbaas in het seizoen 2014-2015 aan de slag ging en uiteindelijk maar liefst zes jaar bij zou blijven, voordat hij dit seizoen terugkeerde naar Maassluis.

Tegen zijn oude liefde zag Verbaas dat Maassluis moeizaam uit de startblokken kwam. Tot 4-3 ging de wedstrijd weliswaar gelijk op, maar daarna was het de thuisploeg die de touwtjes in handen nam. In een tijdsbestek van tien minuten sloeg RWA een gat van zes doelpunten (9-3) en legde daarmee de basis voor de overwinning.

© Jelle Ravestein – Op de foto is Jari Sonneveld te zien. Vorig jaar zat hij nog in de A1 en dit jaar heeft hij een vaste plek in het vlaggenschip bemachtigd.

In de tweede helft kwam Maassluis beter voor de dag. Halverwege het tweede bedrijf was het gat geslonken naar 12-11, maar op gelijke hoogte kwamen beide ploegen nooit. Sterker nog, RWA wist weer een gat te slaan, ditmaal van vier punten (19-15). Weer toonde Maassluis veerkracht en kwam luttele minuten voor tijd nog tot 19-18, maar net als de eerste keer kon het wederom de wedstrijd in evenwicht brengen.

RWA 2 – Maassluis 2 12-11 (5-7).

Ook de tweede teams van beide ploegen maakten er een spannende pot van, al werd hier een stuk minder gescoord. Na een gelijkopgaande eerste helft wist Maassluis een gaatje te slaan, 5-7. In de tweede helft werd de marge nog vergroot naar drie (6-9). De ploeg wist dit echter niet vol te houden en keek machteloos toe hoe de stand in de absolute slotfase eerst gelijk, en daarna zelfs in het voordeel van de thuisploeg getrokken werd.

Programma 12 september 2020

Aankomende zaterdag spelen de Maassluise selectieteams hun eerste thuiswedstrijden van dit nieuwe seizoen. Op die dag viert de club ook haar (verlate) 90-jarig verjaardagsfeestje. Dit wordt in de rust van de wedstrijd van Maassluis 2 samen met de oud-voorzitters gevierd, voor de wedstrijd van Maassluis 1 worden de spelers én de nieuwe leden gepresenteerd, in de rust van het eerste wordt de winnaar van de jubileumwijnflessenactie bekend gemaakt en om 20.00 uur is er een pubquiz over de geschiedenis van de club.

16:30 uur Maassluis 1 – Reflex 1

15:00 uur Maassluis 2 – KZ Danaïden 2

13:30 uur Maassluis 3 – WION 4

12:00 uur Maassluis A1 – Fortissimo A1