Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag was het de een-na-laatste speelronde voor de korfballers van CKC Maassluis in de zaalcompetitie. Een belangrijke wedstrijd voor Maassluis in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. Merwede wist zich al zeker van een plek in de eerste klasse volgend jaar en kon dus vrijuit spelen.

Maassluis 1 – Merwede 1 (17- 28)

Dat Merwede vrijuit kon spelen bleek al vanaf het begin. Het team uit Sliedrecht scoorde in de eerste de beste aanval 0 – 1. Maassluis kon in de beginfase nog wel bijblijven, maar halverwege de eerste helft was Merwede al uitgelopen naar 3- 8. Maassluis was zichzelf niet in de eerste helft. De spelers vonden elkaar niet in de aanvallende combinaties en verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven. Daarnaast zag het ook nog eens de aanvallend ingestelde spelers Leon Kloppenburg en Dennis van der Lee uitvallen met blessures. Merwede liep makkelijk uit naar een ruststand van 8 -17.

In de rust was het de zware taak aan trainer/coach Marco Swikker om zijn team weer te motiveren voor de tweede 25 minuten. Hij bracht voor de tweede helft de junioren Tristan Steenks en Jari Sonneveld binnen de lijnen. Deze twee talenten ontwikkelen zich momenteel erg goed. Het is dan ook niet meer dan terecht dat deze mannen een kans krijgen om in het eerste team te laten zien wat ze kunnen.

Merwede was niet onder de indruk en vergrootte de voorsprong direct naar 10 punten. De wedstrijd was gespeeld. Dat was duidelijk.

Uiteindelijk maakte Maassluis er nog een verdienstelijke tweede helft van. Jari en Tristan scoorden beide nog enkele malen. Maassluis speelde een stuk vrijer dan in de eerste helft en dat kwam het spel zeker ten goede. Merwede nam in het tweede bedrijf ook gas terug en de eindstand werd uiteindelijk 17 – 28.

Door de andere resultaten in de poule is het hoogst haalbare voor Maassluis een 7e plaats. Dit betekent een beslissingswedstrijd om ook volgend jaar weer in de eerste klasse te mogen uitkomen. Dat moet er volgende week wel minimaal een punt gehaald worden in Goes. Tjoba staat weliswaar laatste in de poule, maar bij winst op Maassluis nemen zij de 7e plek van Maassluis over en speelt Maassluis na één seizoen volgend jaar weer in de tweede klasse. Dit is niet het scenario wat Maassluis voor ogen heeft. Om te winnen van het fysiek sterke Tjoba zal Maassluis met veel passie en strijdlust voor de dag moeten komen. Gelukkig is de ene zaterdag de andere niet.