Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Het vlaggenschip van CKC Maassluis is het jaar 2019 goed begonnen met 2 overwinningen op rij. Afgelopen zaterdag was Tjoba uit Goes de tegenstander. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Maassluis kon bij een overwinning een gat van 6 punten slaan op Tjoba. Voor Tjoba, laatste op de ranglijst met 2 punten, was het afhakken of aanhaken. Het werd aanhaken. Maassluis verloor nipt van Tjoba.

Maassluis – Tjoba (28-30)

Maassluis startte met Naomi Linschoten (A1) in de basis voor de geblesseerde Malou Abbas.

Beide ploegen lieten in de beginfase direct zien wat er vandaag op het spel stond. Er werd over en weer gescoord. Het was een gelijk opgaande strijd. Bij Maassluis zorgden Dennis en Leon voor veel beweging in hun vakken en beide mannen scoorden om beurten. Tjoba daarentegen was niet onder de indruk en scoorde mee. Langzaam ging Maassluis draaien zoals het de afgelopen weken draaide; op volle toeren. Iedereen scoorde mee en bij 15 -15 kon Maassluis vlak voor rust uitlopen naar 18 -15. Maassluis kon terugkijken op een goede eerste veld, met name aanvallend.

Maassluis opende de tweede helft sterk en scoorde direct de 19-15. Tjoba, bekend als een stugge tegenstander, liet zich niet van de wijs brengen. Het bleef rustig en bracht in de aanval met name haar dames in stelling. En met succes.

© Edwin Sonneveld-fotografie

Halverwege de tweede helft leidde Maassluis met 24-21. Vanaf dat moment liep Maassluis zich letterlijk stuk op de stugge Zeeuwen. Coach Marco Swikker was genoodzaakt enkele spelers te wisselen. Langzaam kroop Tjoba dichterbij. Maassluis knokte voor wat het waard was, maar de wedstrijd duurde 8 minuten te lang. Maassluis was op en Tjoba trok aan het langste eind; 28 -30.

Maassluis kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd, maar zal ook de komende weken moeten werken aan het fysieke onderdeel van het korfbal om ook volgend jaar weer in de eerste klasse te mogen uitkomen.

Maassluis 2 – Tjoba 2 (24-17)

Maassluis 2 pakte afgelopen zaterdag de laatste strohalm. Het won voor de eerste maal dit zaalseizoen en hoe; 24-17. Een overduidelijke overwinning op de reserves van Tjoba en sluit met deze overwinning weer aan op de ranglijst. Als Maassluis 2 dit niveau kan meenemen naar de volgende wedstrijden gaan zij vast en zeker nog meer punten halen.

Overduidelijk stond er afgelopen zaterdag een team dat voor elkaar en voor elke bal wilde knokken.

Het belangrijkste ingrediënt om er voor te zorgen dat Maassluis 2 ook volgend jaar weer in de reserve eerste klasse mag gaan spelen.