Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Een goedbezocht sportcomplex in het Wipperspark zag zaterdag vol verbijstering hoe het Maassluise vlaggenschip dé kans op het kampioenschap liet liggen. Tegen een verbeten Tiel’72, dat reeds gedegradeerd is, liep Maassluis tegen de derde nederlaag van het seizoen aan en moet het over twee weken tegen MIA op herkansing. Maassluis 2 won wél eenvoudig van Tiel en heeft daardoor nog steeds de beste papieren voor het kampioenschap.

Maassluis – Tiel’72 15-16 (9-11).

De omstandigheden in aanloop naar de kampioenswedstrijd leken ideaal voor de formatie van Tom Tesselaar. Een thuiswedstrijd tegen de reeds gedegradeerde hekkensluiter van de tweede klasse G, veel support en vlak voor aanvang van de pot brak ook nog het zonnetje door. De thuisploeg startte dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Na twintig minuten stond er een 9-5 stand op het scorebord en leek er niet veel aan de hand.

Echter, in het laatste kwartier van het eerste bedrijf wist Maassluis de korf plots niet meer te vinden en steeg Tiel boven zichzelf uit. Middels zes doelpunten op rij besloten de gasten de eerste helft met een 9-11 voorsprong.

Zeven minuten na rust bracht Leon Kloppenburg de aansluitingstreffer en vulde daarmee de Maassluise harten weer met hoop. Maar doorzetten kon Maassluis simpelweg niet. Tiel reageerde direct en Maassluis mocht aanleggen wat het wilde, maar de scherpte ontbrak. Inmiddels bouwde Tiel gestaag de voorsprong uit tot het dertien minuten voor tijd op 12-16 stond. Pas bij de intrede van diverse invallers vond Maassluis weer nieuw elan, maar de eerste treffer van Pim Bruijn, vijf minuten voor tijd, kwam te laat om de Tielse overwinning in gevaar te brengen.

Maassluis 2 – Tiel’72 2 21-9 (7-5).

De Maassluise reserves speelden zich knap naar een riante overwinning op het tweede team van Tiel’72. Ondanks dat ook zij eerst een gaatje sloegen en daarna Tiel terug zagen komen, wisten zij wél de aanval af te slaan. Na tien minuten in de tweede helft begon de trein, bij een stand van 9-7, pas echt goed te lopen en wisten de gasten uit de Betuwe niet meer waar ze het moesten zoeken. Door onder andere zes doelpunten van Pim Bruijn werd de eindstand uiteindelijk op 21-9 bepaald.

De equipe van Richard van Weert boekte daarmee alweer de negende achtereenvolgende overwinning op rij. Sowieso verloor de ploeg slechts eenmaal dit seizoen. Daarmee staat Maassluis 2, ondanks twee punten in mindering, nog altijd gedeeld aan kop met Animo. Bij een overwinning over twee weken bij MIA, is de ploeg verzekerd van het kampioenschap vanwege een beter onderling resultaat.

Programma zaterdag 30 mei 2015

15.30 MIA 1     – Maassluis 1
14.00 MIA 2     – Maassluis 2

Informatie

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien