Na de drie verliespunten in de afgelopen twee weken staat er niet veel meer op het spel voor CKC Maassluis.

Het kampioenschap is uit zicht en er kan alleen nog worden gestreden voor een eervolle tweede plaats. Een plaats waar Maassluis de laatste jaren al zo vaak eindigde.

Maassluis 2 daarentegen staat er bijzonder goed voor. Het moet raar lopen wil het team van coach Richard van der Weert niet de kampioensbloemen in ontvangst nemen aan het eind van het zaalseizoen.

Maassluis – SDO (29 – 18)

Door het weer, maar waarschijnlijk ook door de tegenvallende resultaten van de afgelopen twee weken, was er afgelopen zaterdag weinig publiek op de wedstrijd afgekomen. Daar ook SDO uit Velthoven geen supporters had meegenomen was het een rustige bedoening in de Olympiahal. Dat had zo zijn weerslag op de eerste helft, waarin al snel duidelijk was dat Maassluis een maatje te groot was voor de Brabantse bezoekers. Bij een 10 – 5 tussenstand na zo’n twintig minuten spelen wist Maassluis de wedstrijd nog niet definitief in het slot te trekken. Door wat slordigheden en onnodige overtredingen kon SDO nog terugkomen tot een 11 – 8 ruststand.

Maassluis stelde in de tweede helft snel orde op zaken. Zij had een kleine twaalf minuten nodig om uit te lopen naar een 19 – 10 stand, waarna de wedstrijd natuurlijk wel gestreden was. SDO kon nog wel wat meescoren, maar het gat nooit meer kleiner maken. In de slotminuten werd nog even spannend of Maassluis de 30 zou gaan halen, maar dat zou net niet meer gaan lukken. Eindstand 29 – 18.

Door de winst van Kinderdijk op Kornis staat Maassluis nu stevig op de tweede plaats; vijf punten achter koploper ONDO Middelburg en drie voor op Kinderdijk en Korbis.

Maassluis 2 – SDO 2 (24 – 14)

Ook Maassluis 2 had afgelopen zaterdag geen moeilijke middag. De trotse koploper van de reserve tweede klasse M maakte geen misstap tegen SDO 2 en won uiteindelijk met ruime cijfers: 24 – 14. De achtervolgende ploegen wisten hun wedstrijden ook te winnen, waardoor de stand bovenin onveranderd is gebleven. Kinderdijk 2 volgt Maassluis 2 op vier punten. ONDO Middelburg 2 staat daar weer één punt achter.

Overige resultaten

Na de eclatante overwinning op koploper VEO 3 vorige week, deed Maassluis 3 ook nu wat het moest doen tegen Merwede 3. Zij won haar wedstrijd met 16 – 18. VEO 3 won haar wedstrijd ook, waardoor de achterstand op de koploper vier punten blijft. WION 3 staat drie punten achter Maassluis 3 op de derde plaats.

Maassluis A1 kon de punten niet mee terug nemen vanuit Schiebroek. NIO A1 was met 21 – 15 te sterk. De A1 vinden we terug op plek vijf in de eerste klasse G, met een veilige zes punten voorsprong op de twee laatste plaatsen.