Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS |CKC Maassluis speelde zaterdag voor de laatste strohalm tegen concurrent Tjoba uit Goes. Er moest gewonnen worden van Tjoba om volgende week de beslissingswedstrijd te mogen spelen om zich te kunnen handhaven in de eerste klasse. De heenwedstrijd eindigde in het voordeel van de Zeeuwen (28-30). Maassluis was dus gewaarschuwd.

Tjoba – Maassluis (24 -15)

Tjoba kwam als beste uit de startblokken met twee snelle treffers. Het dames-kwartet van de Zeeuwen zocht nadrukkelijk de aanval en Maassluis kon niet aanhaken. Tjoba liep uit van 5 -2 naar 7 – 3. Maassluis herpakte zich en kwam beter in de wedstrijd. Maassluis trok de stand gelijk naar 8 – 8. De strijd ging gelijk op tot 10 -10. Een aantal persoonlijke fouten aan de zijde van Maassluis zorgde er alsnog voor dat Tjoba met een 14- 10 voorsprong ging rusten.

De tweede helft kende een matig begin van beide kanten. Het was zaak voor Maassluis om de achterstand in te lopen en er een schepje boven op te doen. Het was juist Tjoba die op dat moment scoorde en de marge naar 5 tilde. Deze klap kwam Maassluis niet meer te boven.

Het lukte Maassluis niet om de dames van Tjoba aan banden te leggen. Tjoba hield de controle over de wedstrijd. De eindstand werd uiteindelijk 24- 15 en de Zeeuwen eindigden hierdoor als 7e in de poule en Maassluis degradeert hierdoor na een seizoen in de eerste klasse naar de tweede klasse.

Een grote teleurstelling voor Maassluis. Tot aan de overwinning op Albatros in speelronde 8 speelde het prima wedstrijden met 8 punten uit 8 wedstrijden en leek handhaving in de eerste klasse een kwestie van tijd. Het liep echter anders. Het lukte Maassluis niet de goede vorm van de eerste helft van de zaalcompetitie vast te houden. Op 20 april start de veldcompetitie. Dan wacht de volgende klus om in de tweede helft van de veldcompetitie wel te handhaven in de eerste klasse. Het team zal hiervoor wel de koppen bij elkaar moeten stekken om een nieuw plan te maken.

CKC Maassluis C1 naar het NK

Maassluis C1 speelt dit jaar, net als vorig jaar, in de hoofdklasse. De strijd in de poule van Maassluis ging tussen Fortuna, KCC en Maassluis. Zeker de wedstrijden tussen KCC en Maassluis waren spannend, er werd er 1 gewonnen en 1 verloren. Het leek uiteindelijk op doelsaldo uit te draaien, maar KCC verloor van Nieuwerkerk, wat een rechtstreekse plaatsing betekende voor Maassluis. Met een 2e plaats in deze poule gaan wij naar het NK, en daar is de vereniging trots op.

Maassluis C1, coaches en begeleiding; geniet van dit hoogste podium, en maak er een mooie, sportieve dag van. Maassluis C1 bedankt haar sponsor: Peter Smit 2 Wielers.